*Nettavisen* Nyheter.

Syrisk opposisjon frykter framtiden etter veto i FN

Beirut (NTB-AFP): Opposisjonen i Syria fordømmer Russland og Kinas veto i Sikkerhetsrådet og sier de har gitt myndighetene i Damaskus «rett til å drepe».

Den syriske opposisjonsgruppen Syrias nasjonale råd (SNC) sier i en kunngjøring at de er svært skuffet over at FN-resolusjonen om Syria ikke ble vedtatt etter at Russland og Kina brukte vetoretten mot den i lørdagens avstemning i Sikkerhetsrådet.

- Syrere og andre over hele verden hadde håpet at Sikkerhetsrådet ville vedta en streng resolusjon som sterkt fordømmer de kriminelle handlingene til det syriske regimet, de grusomheter mot sivile som går ustraffet hen, og folkemordet som regimet påfører hele familier, heter det i en kunngjøring fra SNC søndag.

- Men verden ble sjokkert da Russland og Kina la ned veto mot den arabisk-europeiske utarbeidede resolusjonen, heter det videre.

Det skapte sterke reaksjoner i Vesten da resolusjonsforslaget ble forkastet lørdag. Men Russland mener Vesten selv har skyld i at det ikke lyktes å få vedtatt resolusjonen.

- De som sto bak utkastet ville dessverre ikke gjøre mer for å komme til enighet om et nytt utkast, skriver viseutenriksminister Gennadij Gatilov i en twittermelding. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.