RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syrisk opposisjon sier ja til fredssamtaler

Sist oppdatert:
Istanbul (NTB-Reuters-Ritzau): Den vestlig-støttede opposisjonen i Syria er klar til å delta i internasjonale fredssamtaler i Genève, melder Reuters.

Det går fram av en erklæring fra Syrias nasjonalkoalisjon (SNC) mandag. SNC stiller imidlertid flere betingelser for å delta i samtalene som har som mål å få slutt på den to og et halvt år lange borgerkrigen.

Opposisjonen krever blant annet at hjelpeorganisasjoner får adgang til de beleirede områdene, løslatelse av politiske fanger og at president Bashar al-Assad blir fjernet fra makten.

SNC har fram til nå nektet å delta i noen form for forhandlinger så lenge president Bashar al-Assad sitter ved makten. Nasjonalkoalisjonens president Ahmad Jarba slo i slutten av oktober fast at det kun er aktuelt å delta dersom Assads avgang står øverst på dagsordenen.

Den planlagte fredskonferansen for Syria, som skulle holdes i Genève i november, ble i forrige uke utsatt nok en gang, denne gang til desember.

Formålet med den lenge planlagte fredskonferansen er å bringe de stridende parter til forhandlingsbordet for å få slutt på borgerkrigen som har kostet minst 100.000 menneskeliv og sendt millioner av syrere på flukt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere