RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syrisk opposisjon utsetter beslutning om Genève

Istanbul (NTB-Reuters): Den vestlig-støttede syriske eksilopposisjonen utsetter til neste uke å bestemme om de skal delta på fredskonferansen om Syria i Genève.

Den syriske nasjonalkoalisjonen (SNC) presses hardt av USA og andre vestlige land for å møte opp på konferansen som etter planen skal åpne 22. januar.

SNC sier de i prinsippet er villige til å delta, men at det er et krav at konferansen må ende med at president Bashar al-Assad går av. Det kravet blir tvert avvist av regimet.

Den siste utsettelsen kom etter at en firedel av koalisjonen krevde at den nyvalgte lederen Ahmad al-Jarba går av. De truer med å trekke seg om kravet ikke blir imøtekommet på SNCs møte i Istanbul.

Jarba, som støttes av Saudi-Arabia, ble i helgen gjenvalgt som leder over tidligere statsminister Riyad Hijab, som rømte fra Syria for halvannet år siden.

Assad-regimet har etter press fra Russland godtatt å sende representanter til Genève, men det har ikke lykkes USA å få den sekulære opposisjonen til å komme. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere