*Nettavisen* Nyheter.

Syrisk opposisjon vil ha væpnede FN-observatører

Beirut (NTB-AFP): Syrias største opposisjonsgruppe er svært kritisk til at FN-observatørene har stanset arbeidet inntil videre. Søndag fortsatte angrepene mot Homs, der sivile trygler om å bli evakuert.

17.06.12 15:25

Minst elleve mennesker ble drept og flere titalls såret i de stadig hardere angrepene mot bydeler i Homs, ifølge aktivister. Angrepene foregår samtidig som FNs observatørkorps mener situasjonen i landet er for farlig til å utføre patruljeringer.

- I en tid da regimet begår de verste forbrytelser mot det syriske folket, er vi overrasket over FN-observatørenes avgjørelse om å innstille sitt arbeid på grunn av det de beskriver som en «intensivering av volden», sier Det syriske nasjonalrådet i en uttalelse søndag.

Rådet fremholder også at FN-observatørene ikke har pekt på hva slags vold det siktes til, og det mener at stansen i arbeidet vil tjene regimets interesser.

- Dette fratar det syriske folket den lille beskyttelsen det hadde, heter det videre.

Rådet gjentar også anmodningen om at FNs sikkerhetsråd vedtar en resolusjon som åpner for maktbruk i Syria slik at observatørstyrken kan bevæpnes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag