RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syrisk opprørsleder spår nederlag for FN-observatører

Beirut (NTB-AFP-FNB): FNs observatørkorps i Syria er dømt til å mislykkes fordi regimet aldri kommer til å legge ned våpnene, mener en syrisk opprørsgeneral.

General Mustafa al-Sheikh sier i et avisintervju at det kun er to løsninger hvis volden i Syria skal stanses. Den ene innebærer at FNs sikkerhetsråd vedtar mekanismer som fører til at regimet mislykkes, den andre er en militær intervensjon, sier al-Shaikh til den arabiske avisen Asharq al-Awsat.

Han har ingen tro på at president Bashar al-Assad mener alvor med sine løfter om å rette seg etter våpenhvilen fordi dette vil bety at regimet faller. I det øyeblikket regimet legger ned våpnene og tillater fredelige demonstrasjoner, vil nemlig millioner av syrere strømme ut i gatene for å protestere, fremholder han.

- Regimets natur er basert på dets militære mentalitet og er bygget på undertrykkelse, sier al-Sheik i intervjuet som ble publisert torsdag.

FNs observatørstyrke i Syria kommer til å bli ledet av den norske generalmajoren Robert Mood, opplyste kilder i FN onsdag. Flere eksperter mener at oppdraget er særdeles vanskelig fordi verken regimet eller opposisjonen har noen tro på tiltaket.

En finsk militærekspert i FN-styrken UNTSO, som flere av observatørene er hentet fra, er blant skeptikerne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere