Syrisk sikkerhetskilde retter skytset mot opprørerne

Damaskus (NTB-AFP): Syriske opprørere besitter både bakke-til-bakke-raketter og sarin, og de vet meget vel hvordan de skal lade rakettene med kjemikalier, hevder en syrisk sikkerhetskilde.

I et intervju med nyhetsbyrået AFP avviser kilden at regimet noensinne har brukt saringass. Samtidig hevder han at en FN-rapport viser at det er opprørerne som har brukt slik gass.

- Jeg avviser kategorisk at vi har brukt saringass, for vi har ingen interesse i å gjøre det, sier kilden. Han påpeker at regjeringen var i ferd med å ta tilbake flere områder fra opprørerne da det kjemiske angrepet rammet 21. august.

- Det er generelt taperne som inntar en slik selvmordsholdning, sier kilden, som ikke vil navngis.

FNs våpeninspektører har i en fersk rapport fastslått at det er klare bevis for at det ble brukt saringass i angrep mot opprørskontrollerte områder den 21. august. Rapporten har også fastslått at saringass er brukt i et relativt stort omfang i den over to år lange konflikten, men den har ikke konkludert med hvilken part som har brukt kjemikalier.

Den aktuelle sikkerhetskilden hevder at «terrorister» driver med lokal produksjon av raketter som kan frakte den giftige gassen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.