*Nettavisen* Nyheter.

Syrisk TV: - Kraftig angrep i Aleppo

Beirut (NTB-Reuters-DPA): Mange mennesker kan være drept eller såret i en voldsom eksplosjon i sentrum av Syrias største by Aleppo fredag. Partene i den syriske konflikten gir hverandre skylden for eksplosjonen.

18.01.13 16:47

Ifølge statlig syrisk TV skjedde eksplosjonen etter at opprørsstyrker hadde avfyrt flere raketter mot byen, som ligger nordvest i Syria og er landets mest folkerike. Flere personer ble drept eller såret i angrepet, ifølge nyhetsmeldingen, men det er ikke kjent hvor mange.

TV-bilder viste blant annet en flere etasjer høy bygning der den ene ytterveggen hadde rast sammen, og folk som forsøkte å trekke folk ut av ruinhaugen. Opposisjonelle aktivister sa de tviler på om opprørerne har våpen som kan gjøre slik skade.

- Opprørerne har ikke slik slagkraft ennå, mente Hameed Barrasho, som var i kontakt med nyhetsbyrået Reuters på telefon fra Aleppo.

- Ifølge flere kilder var det jetfly i området før det smalt, men regimet vil skape splid ved å skylde på andre, tilføyde han.

Eksplosjonen skjedde mens det pågikk kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere langs hovedveien mellom sentrum av Aleppo og byens flyplass. Det ble også meldt om en eksplosjon i Deraa-provinsen sør i Syria, der minst fem mennesker skal ha mistet livet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.