*Nettavisen* Nyheter.

Syriske fly skjøt raketter mot Libanon

Bekaa (NTB-Reuters-DPA): Syriske kampfly og helikoptre skjøt mandag raketter over grensa mot Libanon, opplyser en talskvinne for amerikansk UD.

18.03.13 20:40

- Vi kan bekrefte at regimets kampfly og helikoptre avfyrte raketter inn i det nordlige Libanon, og at de traff i Wadi al-Khayl nær grenselandsbyen Arsal, sier talskvinnen Victoria Nuland.

- Dette innebærer en betydelig opptrapping av voldshandlingene, og det syriske regimet har med dette gjort seg skyldig i å krenke Libanons suverenitet. Slik brudd på suvereniteten er helt uakseptable, sier Nuland.

Ifølge sikkerhetskilder i Libanon var angrepet rettet mot et ubebodd område som kan ha blitt benyttet av syriske opprørere.

Det bor i hovedsak sunnimuslimer i området rundt Arsal, og mange av disse støtter opp om opprøret mot Syrias president Bashar al-Assad.

- Området som ble angrepet, brukes til jordbruksformål. Men det er kjent at området også har vært brukt som kanal for å smugle våpen og væpnede aktivister over grensen, het det på Beirut-avisen Daily Stars nettsider mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.