RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syriske forfattere nektet visum til Norge

Oslo (NTB): Forfatterforeningen avlyser et todagers møte mellom norske og syriske forfattere fordi UDI har avslått visumsøknaden til fire av de inviterte gjestene.

Visumsøknadene er avslått med den politiske, sosiale og økonomiske situasjonen i dagens Syria som begrunnelse. Utlendingsdirektoratet (UDI) mener forholdene i landet gjør sannsynlig at folk vil forsøke å bosette seg for eksempel i Norge. UDI mener også søkerne mangler nødvendige bånd til sitt hjemland.

- Norske myndigheter sier de ønsker kulturutveksling mellom Norge og Syria, men samtidig gjør de det umulig at slik utveksling kan finne sted, sier leder i Den norske Forfatterforening, Sigmund Løvåsen. Han hadde håpet møtet skulle la et norsk publikum få et innblikk i både kultur og litteratur og situasjonen i Syria i dag.

UDI understreker overfor NTB at de ikke kan uttale seg om enkeltsaker, men minner om at et visum til Norge er et visum til hele Schengen-området, og at Norge er forpliktet til å vurdere om en søker vil reise hjem etter endt besøk.

- Dersom dette ikke er sannsynliggjort, innvilger vi ikke søknad om visum, sier underdirektør Steinar A. Munch Rotevatn i UDI. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere