RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syriske jihadister likviderte fem alawitter

Beirut (NTB-AFP): En gruppe tilsluttet terrornettverket al-Qaeda i Syria opplyser at de har likvidert to soldater og tre kollaboratører som de hevder var tilknyttet Assad-regimet.

Nusra-fronten har lagt ut en erklæring på et jihadist-forum på internett hvor de opplyser at de fem personene som er likvidert, var tilknyttet Assad-regimet.

- Nusra-fronten har arrestert flere personer som samarbeider med regimet i Damaskus. De er kjent for å ha myrdet soldater og andre muslimer, og de har gitt informasjon så regimet kan bombardere dem, heter i erklæringen.

Videre heter det at «Guds vilje er skjedd mot flere kollaboratører av Nusairi-regimet». Nusairer er en nedsettende betegnelse på alawitter.

Uttalelsen kommer midt i et stort angrep fra opprørerne mot hærens ettårige beleiring i østlige Ghouta. Titalls soldater på begge sider er drept i opptrappingen.

Gruppen Al-Nusra sier åpent at den har som mål å gjøre Syria til en del av et islamsk kalifat. Gruppen er oppført på USAs liste over terrororganisasjoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere