Syriske opprørere hevder å ha skutt ned helikopter

Damaskus (NTB-AFP-Reuters): Opprørere i Syria hevder de mandag skjøt ned et kamphelikopter under harde trefninger i hovedstaden Damaskus. Samtidig er det funnet flere døde fra massakren forrige uke.

27.08.12 16:36

Statlig syrisk TV meldte mandag at et helikopter hadde styrtet i Damaskus, men hadde ingen flere detaljer om omstendighetene rundt hendelsen. Helikoptret skal ha bombet et nabolag i Damaskus da det gikk i bakken.

Kampene har rast i Damaskus i helgen, og forrige uke ble det gjennomført en blodig offensiv mot byen Daraya i nærheten av hovedstaden, ifølge aktivister.

Opposisjonsgrupper hevder at framstøtet i Daraya var en massakre utført av regjeringsstyrkene. Lokale aktivister opplyser mandag at ytterligere 14 døde er funnet, og at det samlede antallet dermed er 334.

- Dette var hevn for Daraya-massakren, sier Omar al-Qabooni, talsmann for opprørernes Badr-bataljon, om den angivelige helikopternedskytingen.

Han legger til at opprørerne fant liket av flygeren etter at helikopteret gikk i bakken og begynte å brenne i Qaboon-distriktet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.