*Nettavisen* Nyheter.

Syriske opprørere sier de trenger inn i Damaskus

Damaskus (NTB-DPA-AFP): Syriske opprørere hevder deres styrker trenger stadig dypere inn i Damaskus. Statlige medier bekrefter at det raser voldsomme kamper i hovedstaden.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights ble det også utkjempet slag rundt byen Daraya sør for Damaskus og i den østsyriske regionen Ghotta onsdag. Begge disse områdene har den siste tiden vært på opprørernes hender.

Palestinas president Mahmoud Abbas ber verdenssamfunnet hjelpe palestinske flyktninger fra Syria slik at de kan ta seg til Vestbredden eller Gazastripen.

- De palestinske flyktningleirene i Syria står i fare for å bli rammet av kampene i Syria, sa Abbas onsdag.

Den siste tiden har det igjen gått rykter om at president Bashar al-Assad og hans regime er i ferd med å miste sitt grep om makten i Syria. Men fordi regimet nekter de fleste utenlandske medier å rapportere fra landet, er nyhetsbildet uklart.

Det er ventet at den internasjonale fredsutsendingen Lakhdar Brahimi de nærmeste dagene vil besøke Syria og nabolandet Libanon. Brahimi skal drøfte mulighetene for en løsning på den 21 måneder gamle syriske konflikten og hvordan de palestinske flyktningene kan hjelpes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.