Gå til sidens hovedinnhold

Syriske opprørssoldater drept i Idlib

Beirut (NTB-AFP): 16 opprørere og fire regimesoldater ble lørdag drept i kamper i Idlib-provinsen nordvest i Syria, hevder aktivister.

Aktivistgruppen Syrisk observatorium for menneskerettigheter opplyser at 16 desertører ble drept i et bakholdsangrep i nærheten av byen Jisr al-Shughour nær grensen til Tyrkia. Opprørerne var på vei til byen Idlib for å slåss mot regjeringsstyrkene.

Fire regimesoldater ble drept og ytterligere fem tatt til fange i et annet sammenstøt i provinsen, hvor Bashar al-Assads styrker trolig forbereder en ny offensiv etter de langvarige angrepene på opprørsbyen Homs sentralt i landet.

Syrias statlige nyhetsbyrå SANA melder samtidig at regjeringsstyrker lørdag avverget et forsøk fra opprørere på å infiltrere Idlib fra nabolandet Tyrkia.

Samtidig er FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan i Damaskus, hvor han har møtt president Assad for å forsøke å få en slutt på krisen i landet. I Kairo ble Russland og Den arabiske ligas utenriksministre enige om at volden i Syria må stanse umiddelbart. (©NTB)

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday