RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syriske opprørere setter inn tunge våpen

Sist oppdatert:
Aleppo (NTB-AFP-Reuters): Syriske opprørere har nå begynt å angripe regimestyrker med hærens egne stridsvogner. Soldater skifter side midt i kampens hete, mens CIA bistår opprørerne fra sidelinjen.

Syriske opprørere bombarderte torsdag flybasen Menagh utenfor Aleppo ved hjelp av en stridsvogn de hadde fått tak i, hevder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. Flybasen huser jagerfly og kamphelikoptre som de siste dagene er blitt brukt til angrep i millionbyen Aleppo.

I forbindelse med de voldsomme kampene i Aleppo har opprørerne klart å kapre flere stridsvogner, opplyser journalister i byen. I tillegg har soldater hoppet av fra hæren og tatt med seg pansrede kjøretøyer over til opprørerne.

De tunge våpnene er kjærkomne for opprørsstyrkene, som hittil kun har hatt lette våpen å stille med mot regimets jagerfly, kamphelikoptre og stridsvogner.

Det er uklart når Obama undertegnet ordren om økt hjelp til opprørerne, men i både USA og Europa forteller kilder at det har vært en merkbar forbedring i opprørsstyrkenes organisering den siste tida. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere