*Nettavisen* Nyheter.

Syriske regjeringssoldater oppgir base i nord

Beirut (NTB-Reuters-DPA): Regjeringsstyrkene i Syria har trukket seg ut av sin siste base ved byen Saraqeb nord i landet. Dermed er president Bashar al-Assads grep om makten enda mer svekket, sier talsmenn for opposisjonen.

Saraqeb ligger der to hovedveier til Syrias største by og økonomiske sentrum Aleppo løper sammen. Tilbaketrekningen vil gjøre det vanskeligere for regjeringen i Damaskus å sende forsterkninger og forsyninger til Aleppo, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Regjeringsstyrkene har ikke lenger noen form for kontroll over Saraqeb, sa talsmenn for eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights fredag. Siden hovedveiene nå er stengt, må regjeringen bruke små sideveier til transporter til Aleppo, ble det sagt.

Menneskerettsorganisasjonen Amnesty International reagerer sterkt på et videoopptak som er lagt ut på internett og som viser opprørere som dreper minst åtte regjeringssoldater og mishandler andre.

- Dette er sjokkerende og kan være en krigsforbrytelse, framholder Amnesty.

FN klager over at verdensorganisasjonen nesten ikke mottar mer penger til hjelp til sivilbefolkningen i Syria eller til flyktninger fra landet. I løpet av de to ukene er tallet på syrere som har flyktet til nabolandene steget fra vel 340.000 til 362.000, viste tall fra FN fredag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.