*Nettavisen* Nyheter.

Syriske regjeringsstyrker har tatt viktig bydel i Homs

Damaskus (NTB-AFP-Reuters): Den syriske hæren har vunnet tilbake kontrollen over den viktige bydelen Khaldiyeh i Homs fra opprørerne, ifølge statlige medier.

- De væpnede styrkene har gjenopprettet sikkerhet og stabilitet i nabolaget Khaldiyeh, meldte syrisk statlig TV mandag formiddag.

Homs er Syrias tredje største by, og bydelen som nå er gjenvunnet av regjeringsstyrkene, har vært et av de største opprørskontrollerte områdene i byen.

Ifølge opposisjonelle i Syrian Observatory for Human Rights pågikk det fremdeles kamper i Khalidiya mandag morgen. Men eksilgruppa, som holder til i London, sier samtidig at regimestyrker har tatt kontroll over mesteparten av området. Dermed øker også presset mot og beleiringen av de siste gjenværende opprørsområdene i sentrum av byen.

Hvis Homs faller i regjeringsstyrkenes hender, vil det være en strategisk viktig seier for Syrias president Bashar al-Assad. Han vil i så fall kunne skaffe seg kontroll over en strekning mellom hovedstaden Damaskus og landets kyst.

Offensiven mot Homs har vart i en måned og ble innledet av den syriske hæren med støtte fra libanesiske Hizbollah-styrker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.