Gå til sidens hovedinnhold

Syriske soldater likvidert av opprørere i Aleppo

Beirut (NTB-AFP): Syriske opprørere har summarisk likvidert minst 20 soldater i handelsbyen Aleppo nord i Syria, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Soldatene skal ha blitt tatt til fange da opprørerne gikk til angrep på en militærleir i bydelen Hanano øst i Aleppo, opplyser leder Rami Abdulrahman i Syrian Observatory for Human Rights.

I helgen skal soldatene ha blitt bakbundet, stilt opp på rekke og skutt, ifølge Abdulrahman.

En amatørvideo som er lagt ut på YouTube, viser angivelig de om lag 20 likene lagt ved siden av hverandre på et fortau. Ikke alle er kledd i uniform. I videoopptaket roper en opprører «Allahu akbar!» (Gud er størst), mens en annen viser seierstegn, og en tredje skriker mot likene: «Hunder! Avskum!»

FNs menneskerettighetssjef Navi Pillay sa mandag at begge sider i borgerkrigen i Syria har begått krigsforbrytelser. På opprørernes side er det spesielt utenomrettslige likvideringer og tortur som vekker bekymring hos henne.

FN har tidligere konkludert med at regimestyrkene begår krigsforbrytelser i langt større skala enn opprørsstyrkene. (©NTB)

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget