*Nettavisen* Nyheter.

Syriza-leder: - Hellas vil beholde euroen

Berlin (NTB-AFP): Hellas vil ikke gå ut av eurosamarbeidet om venstrefløyen vinner valget på ny nasjonalforsamling, lover en venstreradikal politiker. Det er ikke aktuelt å gjeninnføre drakmen, sier Alexis Tsipras.

Hellas skal holde nyvalg 17. juni, og meningsmålinger viser at Tsipras' parti Syriza kan få nesten en firedel av stemmene. Det konservative partiet Nytt demokrati forsøker å komme seg på beina etter harde tilbakeslag, og anklager Syriza for å sette valutasamarbeidet i fare.

- Å stemme på venstrefløyen er ikke det samme som å stemme for utmarsj fra eurosamarbeidet. Tvert imot, hvis vi kommer i regjeringsposisjon, vil vi beholde euroen, sa Alexis Tsipras under et besøk i Berlin tirsdag.

Syrizas leder er for tiden på rundreise i Europa, der han forsøker å skape forståelse for partiets politikk. Tsipras og hans folk har tidligere sagt at de ikke vil godta innstrammingene den greske regjeringen har forpliktet seg til å gjennomføre.

Disse innstrammingene er betingelser for krisehjelpen Hellas har mottatt fra EU og fra det internasjonale pengefondet IMF. Syriza kom på andreplass i valget som ble holdt i Hellas 6. mai, og som ikke ga noen avklaring av den politiske situasjonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.