NEW YORK (Nettavisen): - Hvis du spurte meg i desember om han kom til stille til valg igjen, så ville jeg definitivt sagt nei, fordi han nettopp hadde blitt ydmyket og ikke ville ha satt seg selv i en slik situasjon igjen. Men ting har endret seg.

Det sier Mary Trump, niesen til tidligere president Donald Trump til Insider.

Les også: Krever riksrettssak og at Biden går av: - Gud hjelpe oss

- Sprer «Den andre store løgnen»

I intervjuet, som hun gjør i forbindelse med lanseringen av sin nye bok; «The Reckoning: Our nation's trauma and finding a way to heal», sier Mary Trump også at hun tror Donald Trump ville komme til å stille til valg som republikanernes presidentkandidat på nytt.

Få dagens viktigste nyheter rett i innboksen.

Mary Trump sier også at Donald Trumps oppførsel for tiden gir indikasjoner på en person som prøver å posisjonere seg og rehabilitere sitt rykte før en kommende presidentkamp, skriver Insider.

Les også: - Nå spør man seg om Biden er skikket til å være president

- Han driver fortsatt og sprer «Den store løgnen», sier Mary, og viser til Trumps uttalelser etter presidentvalget om at det var rigget og ble stjålet fra ham.

- Men nå sprer han også «Den andre store løgnen». Og det er at opprøret den 6. januar ikke var en så stor greie, sier Mary Trump.

Begrenser stemme- mulighetene

Det største og mest skremmende tegnet på at Trump trolig vil stille til valg igjen, ifølge Mary Trump, er de hundrevis av lovforslagene som nå behandles i USA, og som mange hevder vil gjøre det vanskeligere for folk å få stemme.

Insider viser til Brennan Center for Justice, som inntil 21. juni i år har registrert at 17 stater totalt har vedtatt 28 nye lover som begrenser mulighetene for å kunne avgi stemme.

I tillegg ligger det for tiden inne 61 lignende lovforslag i totalt 18 stater rundt om i USA, ifølge det politiske instituttet.

Les også: - Jeg tror dette kan ødelegge Bidens presidentskap helt

Innfører flere forbud

På tirsdag vedtok også Texas' delstatsforsamling omfattende innstramminger i valglovgivningen til stor glede for forsamlingens republikanske folkevalgte, skriver NTB.

Les også: Donald Trump til frontalangrep på Joe Biden etter nyheten om «drapsliste»: - Dette kan bare gå en vei

Blant annet vil delstaten begrense timene på døgnet det er tillatt å avlegge stemme og gi mer makt til partienes valgobservatører.

Samtidig forbys mange av tiltakene som ble tatt i bruk i fjor på grunn av pandemien, blant dem valglokaler der man kan stemme fra bilen, døgnåpne lokaler og midlertidige lokaler. I tillegg nektes valgfunksjonærer å fremme bruk av stemmegivning via post, skriver New York Times.

Det blir vanskeligere for velgere som trenger hjelp, for eksempel med oversettelser, og for flere store fylker i Texas, hvor Demokratene gjør det sterkere, må det settes opp direktevideo fra opptellingen av stemmene, skriver NTB.

Les også: - Jeg tror dette kan ødelegge Bidens presidentskap helt

- Systemet er rigget i Trumps favør

Mary Trump mener alle innstrammingene i valglovgivningen øker sjansene for at Trump vil stille til valg igjen.

- Hvis republikanere i en hvilken som helst stat han gjøre det vanligere eller umulig for enkeltpersoner å stemme, som fargede personer eller studenter, da vil Trump trolig innse at hvis han stille til valg på nytt, så vil han ikke kunne tape fordi systemet er rigget i hans favør, sier Mary Trump, som legger til at det er svært lite sannsynlig at Trump vil stille som kandidat om han ikke er sikker på å vinne.

- Han er en feiging og ville aldri begi seg inn i en rettferdig kamp. Han vil bare engasjere seg om han kan vinne gjennom jukse, lyve og stjele, sier Mary Trump.

- Trumps helse er ikke god

Det som derimot kan ligge i veien for at Trump vil stille til valg, er den pågående etterforskningen fra påtalemyndigheten i New York, som anklager Trumps organisasjon for skattesvik.

Les også: Tidligere venninne av Melania Trump: - Dette kan være begynnelsen på slutten for dem alle

- Husk, han er 75 år gammel, helsen hans er ikke god, og han har en pågående kriminaletterforskning mot seg. Forhåpentligvis vil noe komme i veien for at han stiller, men hvis ting går som det gjør, så vil han stille, sier Mary Trump.

Tror ikke på noe Trump-dynasti

Trumps niese har derimot ikke noen tro på at det vil komme noe Trump-dynasti ut av familien til Donald Trump. Til dette er det for mange av hans barn som mangler karisma, hevder hun.

- Det eneste man virkelig kan si om Donald Trump, er at han har en karisma som appellerer til, helt opplagt, flere mennesker i dette landet. Det er ingen andre på høyresiden som har denne karismaen, og i alle fall ikke noen av hans barn, sier Mary Trump til Insider.

«Det mest pinlige som noen gang har skjedd»

Donald Trump har den siste uke vært ute og kritisert president Joe Biden flere ganger forbindelse med terroraksjonene i Kabul og USAs tilbaketrekning fra Afghanistan.

Trump karakteriserte Bidens håndtering av evakueringen som «det mest pinlige som noen gang har skjedd med vårt land».

Les også: - Familietrøbbel for Donald Trump

Det var Donald Trump som selv inngikk en avtale med Taliban i 2020 og forpliktet USA til å trekke seg helt ut av Afghanistan.

Trump sier han derimot ville ha håndtert hendelse helt annerledes enn Biden.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

- Jeg ville ha slått så hardt til mot dem, og det visste de, Abdul visste det, sier Trump i et intervju med radioverten Todd Starnes denne uken. Med Abdul mener Trump mest sannsynlig Taliban lederen Mullah Abdul Ghani Baradar.

- Jeg ville ha fått ut alt utstyret vårt, jeg ville ha fått ut alle folkene, og så ville vi ha bombet alle basene bortsett fra Bagram, sier Trump.

Trump: - Alt de snakket om var orkanen

I det samme intervjuet kritiserer Trump mediene fordi de dekket orkanen Idas herjinger fremfor å omtalte hans «fantastiske avtale» med Taliban, skriver Insider.

- Alt de snakket om var orkanen. Se på CNN og se på MSDNC, det er helt forferdelig, sier Trump, som ofte omtaler MSNBC som MSDNC for koble dem til Demokratene.

Orkanen Ida, som rammet USAs golfkyst i helgen, kan bli den mest kostbare værkatastrofen som har funnet sted, ifølge anslag fra FN.

Les også: Viser hvilke enorme krefter som er i sving: Har stengt for 95 prosent av all oljeproduksjon i området

Fire personer er bekreftet omkommet som følge av Idas herjinger, men dødstallet ventes å stige.

I delstatene Louisiana og Mississippi er arbeidet fortsatt i gang med å få oversikt over omfanget, skriver NTB.

Få dagens viktigste nyheter rett i innboksen.