*Nettavisen* Nyheter.

Syv av ti nordmenn trener

Ny rapport viser at nordmenn er blitt mer sporty.

02.10.08 23:04

(SIDE2): Nærmere 70 prosent av alle nordmenn er i regelmessig fysisk aktivitet. Det er noen av funnene i en helt ny undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Helsedirektoratet

- Den positive utviklingen fra 2006 er svært gledelig, men vi er fortsatt ikke i mål, sier Henriette Øien, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet i et intervju på direktoratets sider.

Regelmessig fysisk aktivitet i minimum 30 minutter hver dag gir en rekke positive helsegevinster og er med på å forebygge flere av våre vanligste livsstilssykdommer, som hjerte- karsykdom og type 2-diabetes.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Oslo mest sporty
Den nye undersøkelsen er gjennomført av Norstat på vegne av Helsedirektoratet, og viser at 23 prosent nå kjenner anbefalingen om 30 minutters daglig fysisk aktivitet for voksne.

Også andelen nordmenn som har gått 10 minutter sammenhengende hver dag siste uken har økt, så nå utgjør disse nesten halvparten av befolkningen. Den største økningen fant man i gruppen med lavest utdanning.

I Oslo er med en andel på 73 prosent regelmessig fysisk aktive, og kan kalle seg det mest sporty fylket. Dette er tre prosentpoeng høyere enn beste fylke i 2006, og 5 prosentpoeng høyere enn landssnittet.

Positiv trend
- Finnmark er et godt eksempel på den positive trenden. I 2006 svarte kun 35 prosent at de har gått sammenhengende 10 minutter hver dag siste syv dager, og inntok dermed jumboplassen blant fylkene. Ved årets måling har andelen økt til 48 prosent, sier Øien.

LES MER OM HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.