*Nettavisen* Nyheter.

Syv plagg alle menn bør eie

ALLTID VELKLEDD: Vi gir deg listen over de allsidige plaggene alle menn bør eie. Foto: (SCANPIX)

Med disse allsidige klærne har du alltid noe å ha på deg.

24.08.09 07:57

(LXUS.no) At menn generelt sett ikke er like glade i shopping som kvinner, er ingen stor hemmelighet. Men hvis du vet hva som er verdt å ha i skapet, trenger du ikke nødvendigvis handle så ofte. Og det er vel bra i disse tider?

Men selv om du ikke elsker shopping, betyr jo ikke det at du ønsker å se ut som en lasaron. Uansett budsjett prøver vel de fleste å ta seg bra ut, og selv om du verken har tid, tålmodighet eller penger til evige shoppingrunder, er ikke det til hinder for å ha en bra klesstil.

LES OGSÅ:
12 trender for motebevisste menn
Kle deg som Obama
Designerbutikkene på høflighets-kurs

Nettstedet AskMen.com har satt sammen en basisgarderobe av syv allsidige plagg de hevder ingen menn kan klare seg uten. Trikset er å satse på tidløse plagg i nøytrale farger som kan mikses og matches, og du vil alltid ha noe stilfullt å ha på deg. Les og lær!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Matteo Bazzi

Marineblå dress

Den marineblå dressen er den mest allsidige du kan eie. Den passer til både dag- og aftensbruk, og vil være din trofaste følgesvenn i alt fra jobbintervjuer til fest. Fargen gjør den dessuten lett å kombinere med skjorter og slips i alle farger, og er det ett plagg du virkelig skal legge noen kroner i, er dressen et soleklart førstevalg.

Sats på en moderne, enkeltspent, smal variant - gjerne med to knapper. Jakken kan da brukes som blazer til et par jeans, og i vintersesongen passer jakken også fint til en kashmir V-genser.

Hvit dresskjorte

Dersom du allerede ikke eier en hvit skjorte, bør du gjøre noe med det allerede i dag. En hvit skjorte bør finnes i ethvert klesskap av tre årsaker: alle kler den, den er klassisk og den passer til alt. Finner du en du liker og kler, bør du kjøpe tre av den med en gang, slik at du altid har en som er ren. Dessuten sparer du deg for ytterligere shopping-stress når favorittskjorten blir utslitt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Emmanuel Dunand

Den hvite skjorten er superkul til jeans, og i jobbsammenheng passer den perfekt under en V-genser i en frisk farge sammen med dressbukser eller pene jeans - avhengig av dresskoden der du jobber. Skjorten passer også perfekt til dress og blazer både med og uten slips ved mer formelle anledninger.

T-skjorte med krage

Ikke hver dag i uken krever dress og annen skarp bekledning, og da er en klassisk bomulls-t-skjorte med krage en sikker vinner. Til jeans gir den en avslappet, men likevel velkledd look, og den passer også under en blazer når anledningen krever det. Dette er ikke et plagg du trenger å legge for mye penger i - de rimelige variantene funker finfint.

Jeans

Kanskje ingen stor overraskelse at også dette plagget er på listen - og trolig har du nok av jeans i skapet allerede. Men har du funnet et par som sitter perfekt? AskMen.com anbefaler her som med den hvite skjorten at du kjøper tre par når du finner en modell som sitter perfekt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Katsumi Kasahara

Vær klar over at mørke jeans er mer allsidige og flatterende enn lysere varianter, og dersom du kun skal kjøpe ett par bør du satse på en diskret variant uten for mye flashy logoer. Den vil passe perfekt til den hvite skjorten du allerede har sikret deg, gjerne sammen med en V-genser i en sterk farge.

Blazer

Siden du nå allerede eier en marineblå dress, kan du gjerne satse på en grå blazer. Fargen er maskulin, og den passer både til nøytrale, sterke og lyse farger. Men en blazer i skapet, har du alltid noe stilig å hive på deg i farten. På jobb passer den fint til både jeans, hvit skjorte og V-genser, og dersom du er av den trendy sorten er et par kule sneakers det perfekte blazer-akkompagnement for en tur på byen.

Kashmir-genser

Når man bor i et land som Norge er det viktig å holde varmen om vinteren, og ingenting holder deg så varm og elegant som kashmir. Kashmir-gensere går aldri av moten, og selv om mange av dem er relativt dyre er det et plagg som vil følge deg i mange år.

De siste årene har det imidlertid kommet en del rimeligere varianter på markedet, og AskMen.coms moteeksperter anbefaler at du satser på en knallfarge, for eksempel signalrød. Den vil passe perfekt til alle de andre plaggene på denne listen.

En klassisk ytterjakke

Dersom du kun skal kjøpe én ytterjakke i denne omgang, er losjakken en sikker vinner. Gå for en variant i sort eller lysebrun, og du har en jakke som er stilig nok for din nyinnkjøpte dress og som pynter opp jeans. Losjakken er heller ikke et plagg du trenger å bruke en formue på. Også mange rimeligere merker har dette klassiske ytterplagget i sitt sortiment, og dersom du skynder deg til butikkene kan du fortsatt prøve å sikre deg et prakteksemplar på salg!

Har du et tips til LXUS? Send det hit!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag