Gå til sidens hovedinnhold

Syv sannheter om ekteskapet

Her er det de glemmer de å fortelle deg før bryllupet...

(SIDE2): Giftermål og ekteskap inngås som oftest med en stor fest og feires behørig verden over. Velvalgte og flotte ord fra de som har vært gift i årevis hører med. For det er vel ikke alltid en dans på roser uansett hvor like man er og hvor mange år man har vært sammen?

Magasinet Redbook har samlet syv ting om ekteskap du kan tenke over.

1.En dag kommer du til å se på personen ved din side og tenke: - Er dette alt? Uavhengig om man har valgt rett person og uansett hvor fantastisk flott og god han eller hun er, så vil det i løpet av et langt liv sammen vil nettopp et slikt spørsmål komme opp. Men fortvil ikke, det er normalt med slike tanker.

2.Du må jobbe hardere enn du trodde for å få det til å fungere. Å akseptere en dårlig vane eller to gjør ikke sitt til å skape et lykkelig ekteskap. To mennesker under samme tak krever som oftest store oppofringer, og den berømte kamelen må svelges fra tid til annen. Å være enige om alt er så klart helt umulig. Det er gode og onde dager - det er derfor de sier det tidlig i seremonien.

3. Du kommer til å gå til sengs sint. Dette er som det vanligste rådet man får i bryllupstalene fra folk som har vært gift i årevis - ikke gå til sengs sint. Løs problemet før man legger seg. Og det er en god regel, men i realiteten funker den ikke alltid. Etter en god natts søvn kan faktisk også problemet bare virke som en fillesak. Men lev gjerne etter den og ta noen pusteøvelser i stedet for å ergre deg over småting.

Les også:7 vanlige forholdsfeller

4. Iblant må du gå uten sex, og det er ok. Sexløse perioder er helt normalt. Det betyr ikke at din partner ikke lenger har lyst på deg. Til tider er søvn viktigere enn sex - men ikke anklag hverandre av den grunn. Vær nær hverandre, kyss og klem - nærhet er nøkkelen til et godt ekteskap.

5. Å alltid få viljen din er sjelden viktigere enn å løse problemer sammen. Du er kanskje vant med å ha rett hele tiden, men det kan jo hende din partner også er det. En diskusjon eller en krangel trenger ikke nødvendigvis ende med at noen har rett eller «vinner». Det er sjelden så svart-hvitt. Livets gråsoner er gjerne større enn man tror.

6. Et godt ekteskap betyr ikke at man ikke krangler. Mange par behøver en befriende krangel fra tid til annen, bare det ikke bare blir krangel. Krangler eller diskuterer man riktig uten at det blir fingerpeking og stygt, kommer man sterkere ut av det.

7. Du kan ikke forandre din partner - bare deg selv. I stedet for å ergre seg over ting partneren din gjør eller enda mer naturlig ikke gjør, så endre heller din holdning til det enn å forsøke å endre personen. Ta den gylne middelvei og si heller takk for oppvasken, i stedet for å gneldre over at søpla ikke er tatt ut.

Kilde:Expressen

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg