Syv seire unna gullet

Foto: (FOTO: LISE ÅSERUD/SCANPIX)

(Hamar-iBergen.no) Branns lange marsj mot seriemesterskapet begynner i dag her på Hamar. Og de er syv seire unna.

02.07.06 12:08

Derfor er kampen viktigere enn noen av de andre som er spilt i årets serie. Kommer Brann seg herfra med poeng i dag er mye gjort Vinner de i kveld er de bare seks seire unna seriemesterskapet på gjenstående 14 kamper.

Blir det tap i dag kan høsten bli mye tyngre enn vi – de mest optimistiske – går rundt og innbiller oss.

For et lag som har flyt er det vesentlig å holde flyten gående lengst mulig. Ofte blir det ikke med det ene tapet, men det følger to eller tre, før en igjen karrer seg i vater. Skjer det med Brann, vil høstsesongen bli en neglebiter av de sjeldne der flere lag enn Lillestrøm og Rosenborg kan melde seg på. Kommer ikke tapene, kan Brann snart cruise inn til seriemesterskapet i Rosenborg-stil.

Ham-kam håpløs

Ham-Kam er et av de verste lagene Brann kunne møtt på dette tidspunktet. Deres eneste våpen er å ødelegge motstandernes spill og å score på dødballer de bruker uendelig lang tid på. Brann har så langt vist en utrolig kynisme på bortebane. Den kynismen kan bli gull verd i kveld. Med seier her i kveld vil seriemesterskapet omtrent være sikret allerede. Regnestykket er basert på at Brann med syv seire til vil ende på 46 poeng. Det kan vise seg å være nok, men Brann taper aldri de andre åtte kampene. Går fire av dem til uavgjort må Lillestrøm ha 29 poeng i den forlengede høstssesongen for å komme a jour.

Uavgjort er også godt i forhold til seiersoppskriften med to poeng pr.kamp.

Tap betyr gode tider for de som selger Valium framover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag