RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syv sivile drept

Sykkelbombe krevde flere menneskeliv i Sør-Afghanistan.

Minst syv mennesker ble drept da en bombe eksploderte i den sørafghanske byen Lashkar Gah, opplyser myndighetene. Bomben var etterlatt på en sykkel i nærheten av en busstasjon.

Talsmann Dawud Ahmadi for guvernøren i Helmand-provinsen bekrefter overfor BBC at syv liv gikk tapt og at 14 mennesker ble skadd i angrepet.

- Eksplosjonen ble forårsaket av eksplosiver som var festet på en sykkel, og ble utløst ved hjelp av fjernkontroll, sier Ahmadi.

Hendelsen fant sted klokken 07.00 norsk tid. Så langt har ingen påtatt seg ansvaret for tirsdagens angrep.

Angrepet skjer samtidig som at 15.000 Nato-soldater er involvert i en ti dager gammel offensiv mot talibansoldater i byen Marjah, som er et kjerneområde for Taliban-bevegelsen.

Dette er andre gangen på kort tid at krigen i Afghanistan krever sivile menneskeliv. Søndag ble et trettitalls sivile drept i et Nato-angrep. Flere barn og kvinner var blant de drepte, og Nato har fått krass kritikk for luftangrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere