*Nettavisen* Nyheter.

Syv skjermer på laptopen

Det er nå mulig å bruke hele syv skjermer på bærbare datamaskiner.

14.01.08 13:48

LAS VEGAS (Nettavisen): Bærbare datamaskiner begynner å ta over for stasjonære datamaskiner i stadig større grad, men på enkelte områder har de rett og slett ikke vært gode nok.

Laptoper har begrensninger
Tradisjonelt sett har bærbare datamaskiner rett og slett ikke vært kraftige nok, men de siste årene har vi sett en rivende utvikling med bærbare datamaskiner som nesten fullt ut kan konkurrere på ytelse.

Det som derimot har vært et problem at det har vært en betydelig begrensning på hvor mange skjermer du kan koble på. I de aller fleste tilfeller har en bærbar datamaskin bare sin integrerte skjerm og mulighet til å koble på én ekstern skjerm.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nå kan du koble på mange skjermer
Nå er det slutt på dette. Samsung lanserte så smått UbiSync sakte, men sikkert gjennom 2007. Dette er rett og slett er en teknologi for å koble til skjermer gjennom et helt vanlig USB-grensesnitt. Alt du trenger å gjøre er å koble på en liten USB-boks på din bærbare datamaskin og koble til spesielle USB-kompatible skjermer.

På CES-messen i Las Vegas demonstrerte selskapet frem to mulige løsninger på bruk av denne teknologien. Den mest spennende var utvilsomt muligheten til å koble til opp til seks eksterne skjermer gjennom USB-grensesnittet på en helt vanlig bærbar datamaskin. Skjermene kan ha opp til 1280x1024 oppløsning, noe som betyr 19 tommers LCD-skjermer.

Med den bærbare datamaskinens integrerte skjerm så gir det deg altså hele syv skjermer.

Ikke for mye levende bilder
En representant for selskapet fortalte til Nettavisen at disse skjermene vil fungere som en helt vanlig skjerm for datamaskinen, selv om de ikke har noe eget dedikert skjermkort.

Skjermene vil kunne vise helt vanlig multimedieinnhold på nettsider, men du må ikke regne med å kunne kjøre video i fullskjerm på disse skjermene.

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Vil selge stor skjerm med liten skjerm
Det andre bruksområdet til denne teknologien blir litt annerledes. Samsung ønsker i fremtiden å selge pakker av to skjermer, én normal 22 tommers LCD-skjerm og en liten 7-tommer-skjerm som skal festes på en bevegbar arm som du kan ha et eller annet sted rundt hovedskjermen din. På denne lille skjermen forestiller Samsung seg at du kan ha for eksempel dine Vista-gadgets, Messenger-vinduer, bilder – eller kanskje styre musikkspilleren din.

Løsningen er definitivt ikke noen fullverdig erstatning for et vanlig toskjerm-oppsett, men forutsatt at prisen havner på et akseptabelt nivå tror vi dette fort kan bli en av de store slagerne i løpet av 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag