*Nettavisen* Nyheter.

Syv supre spill til iPhone

Du finner tusenvis av spill på App Store. Disse syv er garantert verdt investeringen.

(Spill): Er du på påskeferie og har begynt å kjede deg ørlite grann? Lei av å lese de samme nyhetene om og om igjen? Her er syv spill til iPhone Spillmagasinet har problemer med å legge fra seg.

LES OGSÅ: Alt om iPhone | Mye spillnytt i iPhone 3.0 | Funker «MGS: Touch»?

Fieldrunners

«Fieldrunners» er blant spillene eiere av iPhone og iPod Touch bare må ha prøvd. Og når du først er bitt av basillen er det ikke lett å legge fra seg. «Fieldrunners» er et strategispill som minner om nettspillet «Desktop Tower Defence». Du kontrollerer alt ved å klikke og dra med fingeren. God kontroll, varierte fiender, teknisk suverent og oversiktlig våpenarsenal med fornuftige oppgraderinger gjør spillet til en klassiker.

«Fieldrunners» koster 17 kroner og lastes ned fra App Store. Les også anmeldelsen av spillet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Subatomic Studios)

Flight Control

Et av de aller, aller beste mobilspillene jeg har prøvd er «Air Trafic Control». Et uant antall timer har gått med på å være flyveleder i lommeformat. Med «Flight Control» har har spillet endelig dukket opp til iPhone og dette kan bare anbefales på det varmeste. Spillet går ut på å navigere jumbojet-er, vanlige rutefly, småfly og helikoptre til sine respektive landingsplasser og poenget er naturligvis å hindre flykrasjkatastrofer i luften. Du tegner opp flyets bane med fingeren og til å begynne går det lettt som en plett. Men når du vipper over ti fly på skjermen samtidig, er best å holde tunga rett i munnen og tenke fort.

«Flight Control» koster 6 kroner og lastes ned fra App Store.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Firemint)

The Plateau

«The Plateau» er funklende stjerne av et hjernetrimspill hvor du bokstavelig talt skal løse knuter på tråden. Med lekker grafikk presenteres vanskeligere og vaskeligere floker på skjermen. Flokene består av noder som er knyttet sammen med tråder. Poenget er at ingen tråder skal ligge over hverandre og du flytter enkelt og greit rundt på nodene for å prøve å vikle opp det hele. Spillbrettet er helt åpent så du kan plassere nodene hvor som helst. En fri node får grønn farge. Hele konsepet er lysende enkelt og du forstår spillet etter bare et par utfordringer. Men så blir det vanskelig. Skikkelig vanskelig ...

«The Plateau» koster 29 kroner og lastes ned fra App Store. Les også anmeldelsen av spillet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tap Tap Revenge 2

«Tap Tap Revenge 2» er som «Guitar Hero» og «Rock Band» for iPhone. Spillkonseptet er enkelt og minner om metoden i de to nevnte spillene. Du har tre strenger på skjermen med kuler som kommer susende nedover. Poenget er å treffe kulene med en, to eller tre fingere når de når et spesielt område, i takt med musikken. I tillegg til å tappe riktig skal du i «Tap Tap Revenge 2» også holde «tonen» på en eller flere av strengene samtidig, og du må også riste på telefonen eller ipoden ved spesielle symboler. «Tap Tap Revenge 2» kan spilles av to personer og du kan laste ned over 100 sanger.

«Tap Tap Revenge 2» er gratis og lastes ned fra App Store. Les også anmeldelsen av spillet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Edge

I likhet med «Fieldrunners» er «Edge» et av de iPhone-spillene som har fått mye veldig oppmerksomhet - velfortjent. «Edge» er et labyrintisk tenkespill hvor du skal manøvrere kuben til utgangen av hvert brett. Spillet er ganske likt «Marble Madness», for deg som husker det, men er enklere å styre. Du kan enten konrollere kuben med fingeren eller ved å vippe på iPhone/iPod Touch. På slutten av hvert brett får du bonuser basert opå hvor mange lysende kuber du har fått med deg på veien og hvor mange ganger du har dødd.

«Edge» koster 29 kroner og lastes ned fra App Store.

Klikk på bildet for å forstørre.

SimCity

Strategiklassikeren fra EA virker kanskje som et dristig prosjekt å overføre til iPhone og iPod Touch siden enhetene ikke har navigeringsknapper. «SimCity» ble tradisjonelt spilt med mus og tastatur på en PC. Men utviklerne har klart det, ved hjelp av enkle mønstre og fingerbevegelser får du etter hvert full kontroll på byen. Du bygger høyhus og intrikate veinettverk før du aner det. «SimCity» er imidlertid ikke noen lettvekter, og du starter ikke spillet for å spillet det i fem minutter. Men når ble egentlig avanserte spill negativt?

«SimCity» koster 35 kroner og lastes ned fra App Store.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (EA)

Tetris

Det siste spillet på lista er også et EA-lisensiert spill, klassikeren «Tetris». De fleste kjenner til dette spillet og iPhone-versjonen er blant de bedre du får tak i til mobil eller håndholdte enheter. Kontrollen kan være en utfordring på spill til iPhone og iPod Touch, men med «Tetris» fungerer teknologien utmerket. Bevegelsene er i utgangspunktet begrenset til å vende brikkene og å slippe dem ned der du vil ha dem. Du snur en brikke enkelt og greit ved å trykke på skjermen og flytter den ved å dra brikken til høyre og venstre. Når du har funnet plassen kan du «slenge» brikken ned på plassen sin. Enkelt og elegant. I tillegg har EA gjort god bruk av muligheten i formatet. I modusen «Magic» får du bonuser hvor du for eksempel kan tegne den brikken du heller vil ha.

«Tetris» koster 29 kroner og lastes ned fra App Store. Les også anmeldelsen av spillet.

Klikk på bildet for å forstørre.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.