*Nettavisen* Nyheter.

Syv tonn grus ikke nok til å senke hvalen

Fra Oslofjorden lørdag morgen. Den 17 meter lange hvaler flyter fortsatt. foto: KV Nornen/Walter Ahlgreen Foto: (Kystvakten)

KV Nornen har festet sju tonn grus til finnhvalens spore, men det er ikke nok.Nå venter ti tonn til.

Lørdag ventes ytterligere ti tonn grus fra Tønsberg som vil
senke det store dyret, skriver Fredriksstad Blads nettutgave.

Lørdag morgen flyter fremdeles det store dyret, etter å ha bli sleptav KV Nornen fra Lera i Fredrikstad og nesten til Vallø utenfor Tønsberg.


Klikk på bildet for å forstørre.

Fra Oslofjorden lørdag morgen. Den 17 meter lange hvaler flyter fortsatt. foto: KV Nornen/Walter AhlgreenHer, hvor det fra før av er dumpet ammunisjon fra krigens dagens på havets bunn, skal hvalen tynges ned slik at ned synker til bunns.

LES OGSÅ: Hvalen døde på Lera

- Hvalen er seig, og vi har ennå ikke klart å senke den, lyder meldingen fra kystvaktskipet fredag kveld. Situasjonen var den samme lørdag morgen.

– Vi venter nå ytterligere ti tonn grus fra Tønsberg. Det tror vi vil være nok til å dra hvalen under, sier skipssjef på KV Nornen, Walter Ahlgreen til f-b.no ved ti-tiden.

Du kan lese hele artikkelen her.

Lå med buken i været

Slik begynte fredagens hendelser rundt den døde hvalen:

En beboer i området opplyste til Fredriksstad Blad fredag formiddag at han hadde sett hvalen liggende på grunt vann med buken i været. Alt tydet på at det er finnhvalen som tidligere hadde svømt inn i Hvalsundet.

Hvalen lå da ved skipsleden ved Stangeskjær.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mannskaper fra kystvaktskipet KV Nornen jobbet fredag kveld med å få senkt den døde hvalen. Foto: KV Nornen

LES OGSÅ: Stri kamp for å slepe ut 60 tonn finnhval

Funnet av den døde hvalen ble gjort like i nærheten av der den ble sluppet etter å ha blitt slept ut fra Hvalsundet tirsdag ettermiddag.

Redningsskøyta ble orientert om den nye observasjonen.

Hvaler kommune jobbet deretter, i et samarbeid mellom Skjærgårdstjenesten og Østfold Interkommunale Utvalg mot Akutt forurensning (IUA Østfold), med å kartlegge hvordan hvalen skulle fjernes og hvor den skulle transporteres. Det skrev kommunen i en pressemelding.

Les gjerne flere saker i Fredriksstad Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.