RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syvåringer får bryster

Sist oppdatert:
Hormonforstyrrende stoffer kan gi jenter på syv år bryster.

(SIDE2): Barneavdelingene i Danmark har registrert at flere barn har kommet i puberteten flere år før gjennomsnittet. Syv år gamle jenter utvikler bryster og får sin første menstruasjon mens gutter på åtte år får større testikler og musklene vokser, skriver Vårt land mandag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Impregnering
- Det er en sterk begrunnet mistanke om at hormonforstyrrende stoffer spiller en rolle, sier Professor og overlege ved Rigshospitalet i København, Anders Juul til den danske avisen Politiken.

I 2005 ble det bare ved Rigshospitalet i København registrert 78 barn med tegn på for tidlig pubertet. For 40 år siden var tallet totalt fem barn i året.

- Det vi impregnerer Gore-Tex-sko med og belegget på teflonpanner, har under dyreforsøk vist seg å ha hormonforstyrrende effekter. Hvis barn blir utsatt for langt flere av disse stoffene, tror jeg bestemt det kan være en forklaring.

Mer hormonforstyrrelser
Også i Norge er man bekymret;

- Det er først de siste årene vi har blitt oppmerksomme på disse hormonforstyrrende stoffene. De kan føre til dramatiske konsekvenser, og vi kjenner ennå ikke langtidseffektene, sier Professor Jon Øyvind Odland ved Universitetet i Tromsø.

En rekke produkter på markedet inneholder hormonforstyrrende stoffer og Grønn Hverdag har på sin side en oversikt over hva de mener du bør være forsiktig med.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:
- Helsefarlige deodoranter i Norge
- Barberskum er skadelig
- Disse solkremene er trygge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere