T-banen i gang igjen

Foto: Thor Benjamin Brekken (Thor Benjamin Brekken)

En mann omkom etter å ha blitt påkjørt av et t-banetog. Det førte til full stans for t-banen tirsdag ettermiddag.

12.01.10 21:58

Det var tirsdag ettermiddag full stans i t-bane-trafikken i Oslo på grunn av ulykken på Jernbanetorget stasjon, melder T-banen.

- En person er blitt påkjørt av t-banen. Vedkommende er død, sier operasjonsleder Esther Pettersen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Pettersen forteller at personen lå under t-banetoget. Personen er nå hentet ut.

- Det er en mann som har omkommet, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad.

Omstendighetene rundt ulykken er uklare.

T-banen igang igjen
Klokken 16.10 hadde politiet frigitt ulykkesstedet og trafikken på T-banen startet opp igjen. Hele sentrumsområdet av T-banen var i flere timer helt avstengt - mens togene snudde ved Majorstuen og Carl Berner/Helsfyr.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.51.

- Ingen t-banetrafikk
like før klokken 16.

- Litt før klokken 14 ble en person påkjørt av t-banen som kom i retning vestover. Toget var da på tur opp til Sognsvann, og ulykken skjedde akkurat ved utløpet av tunnelen inn til Jernbanetorget stasjon, sa informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til Nettavisen etter at ulykken hadde skjedd.

- Konsekvensen for øyeblikket er at det er ingen t-banetrafikk mellom Majorstua og Tøyen, fordi vi har blitt nødt til å fjerne strømme fordi redningsmannskapene skal få jobbe i fred, sier Rydmark.

- Hva gjør dere nå for passasjerene?

- Vi går ut via de kanalene vi har, og oppfordrer de reisende til å bruke andre kollektivmidler. Og reisegarantien gjelder selvsagt, man kan ta taxi på vår regning, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.