RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T-banen rustet for storinnrykk

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo t-banedrift frykter ikke nytt kaos på Holmenkollbanen, men ber noe av VM-publikumet om å reise til Sognsvann.

Både torsdag og fredag blir det stor trafikk til Kollen, men Oslo t-banedrift regner med at helgens kaos ikke vil gjenta seg.

Til helgen derimot er det 3-mil og 5-mil. Det store spørsmålet er hvor mange skigåere som finner veien til marka, og hvor mange av dem som planlegger å gå fra Frognerseteren.

- Vi frykter ikke noe nytt t-banekaos slik vi hadde på lørdag, sier kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo t-banedrift til Nettavisen.

Ekspresstog til Holmenkollen
- Før VM planla vi for å håndtere 9000 passasjerer i timen. Etter erfaringene fra de første dagene har vi økt kapasiteten. Nå blir det kjørt flere vogner til Holmenkollen, og i tillegg er det satt opp ekstra busser til Midtstuen, sier informasjonsrådgiver Andreas Viseth til Nettavisen.

Nå er linje 1 til Frognerseteren kraftig forsterket, og skal kunne ta unna 15.000 mennesker i timen. Her blir det satt opp ekstra lange ekspresstog som går direkte til Holmenkollen.

- Her vil folk stå som sill i tønne og bli kjørt direkte til Holmenkollen stasjon, sier Viseth.

- Gå fra Sognsvann
-
På herrestafetten fredag blir det helt fullt i Kollen og det regner jeg med at det blir under torsdagens damestafett også. Vi har dimensjonert for å frakte 15.000 publikummere i timen, sier Viseth.

Rydmark sier at selv om de ekstra togene er satt inn for å frakte publikummerne som skal til VM-anlegget i Holmenkollen, vil de ordinære togene på linje 1 også ta unna de som skal videre forbi Holmenkollen for å heie på skiløperne ute i marka. Altså de som ikke har billett til anlegget, men som bruker gratisplassene langs løypa.

- Usikkerhetsmomentet er alle de ivrige skigåerne som vil ut i marka. Jeg ber dem bruke T-banen til Sognsvann og gå inn derfra, sier Viseth. Alternativet er å være ekstra tidlig ute og ta den vanlige T-banen til Frognerseteren.

Rydmark sier at Oslo t-banedrift skal ha et ekstra togsett stående klar ved Majorstuen i tilfelle det skulle bli mange reisende til de andre stasjonene på Linje 1.

- Vi frykter ikke togkaos og de som skal ut i marka til helgen må bare reise med Linje 1, men vi oppfordrer de som kan reise med Linje 3 til Sognsvann om å gjøre det for å lette på trykket på Linje 1, sier Rydmark.

Kaoset
Også før helgens kaos sa Oslo t-banedrift at de hadde tog nok til å frakte brølet til Kollen.

Les egen sak: – Ikke bekymret for linje 1

Men så kom lørdagen og publikum måtte vente i timevis for å ta T-banen til Kollen.

Les egen sak: Køkaos på T-banen

– Hvem bommet?

– Ja, hvem bommet? Den planleggingen har vært et samspill mellom Ruter, Oslo t-banedrift og VM-organisasjonen. Jeg vil ikke legge skylda på noen for dette har vært et samspill og jeg kjenner ikke den prosessen, sier Viseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere