RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T5PC-gründer Jim Wolden slått konkurs

Sist oppdatert:
T5PC-gründer Jim Wolden er slått personlig konkurs, med et skattekrav på nærmere 21 millioner kroner.
- Skattekravet mot Wolden er på nesten 21 millioner kroner, opplyser advokat Bjørn Nicolaisen som er oppnevnt til bostyrer i Woldens personlige konkursbo.

Nicolaisen begynte fredag på jobben med å skaffe seg oversikt over kravene i konkursboet. Han kjenner foreløpig ikke til andre krav enn skattekravet som også var grunnlaget for konkursbegjæringen i Øvre Romerike tingrett torsdag.

- Men jeg regner med at det finnes andre kreditorer som har krav i boet, sier Nicolaisen og viser til at Woldens hus på Eidsvoll ble tvangssolgt for noen dager siden.

Ifølge Aftenposten ble huset solgt for 3,3 millioner kroner, og 13 kreditorer fikk penger fra salget av eiendommen.

- Det var et par-tre kreditorer som ikke fikk penger. Den siste som fikk dekning, var Skedsmo kommune, som hadde et krav på rundt åtte millioner kroner. Men jeg tror ikke kommunen fikk mer enn et par hundre tusen kroner på kravet sitt, sier advokat Jørund Lægland som håndterte salget av Woldens hus.

Wolden ble i juni i fjor dømt til åtte måneders ubetinget fengsel for bedrageri og brudd på regnskapsloven. Bedrageriet bygger på at Wolden forledet bilfirmaer til å utlevere to kostbare biler og en motorsykkel som han solgte videre uten å betale for dem.

Konkursboet i T5PC har et krav mot Wolden på 13 millioner kroner. Til sammen er kravet fra boet i T5PC mot lederne i selskapet på 25 millioner kroner.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere