RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T5PC-systemet slått konkurs

Sist oppdatert:
Det er full kollaps i alle selskapene til det omstridte pyramidenettverket The 5 Percent Community. Det bekrefter advokat Thomas Steen Brandi overfor iMarkedet
Adv. Thomas Steen Brandi bekrefter overfor iMarkedet at det er åpnet konkurs i de tre selskapene The 5 Percent Community Norge, The 5 Percent Community Invest og The 5 Percent Community Global.

Selskapene ble kjent for å lokke med fantasilignende avkastning på sine aksjer, noe som fikk over 70.000 nordmenn over hele landet til å investere opp til 1 milliarder kroner i selskapet. Det kom imidlertid aldri i gang noen reell trading i T5PC-aksjen.

Nå ser det ut til at siste kapitelet i det omstridte nettverkselskapet går mot en ende.

- Jeg kan bekrefte at det er tatt ut konkurs i alle tre selskapene, sier advokat Thomas Steen Brandi i advokatselskapet Selmer til iMarkedet.

Første skiftesamling vil bli holdt 2. desember i Oslo skifterett og byskriverembete. Steen Brandi ønsker ikke å kommentere noe videre om konkursåpningen.

- Som du vet er det akkurat tatt ut konkurs, så jeg har ikke så mye å kommentere ennå. Vi jobber nå med å sette sammen et team her nå, sier konkursadvokaten til iMarkedet. T5PC har vært konkurstruet i en tid på grunn av at ledelsen ikke har klart å stille med en revisor.

Saksøkt av 90 personer

Samme dag som konkursen er tatt ut, er det nå kjent at 92 personer som har investert i The 5 Percent Community varsler et søksmål mot mot bakmennene i T5PC.

I tillegg til dette er selskapet politianmeldt.

– Vi mener det positivt er gitt feilaktige opplysninger om mulighetene for avkastning, noe som selvsagt er meget alvorlig, sier advokat Olav Sylte som representerer de 92 investorene til Fredrikstad Blad.

Sylte forteller om privatpersoner som har investert opp til 500.000 kroner i T5PC. Disse kan nå være tapt på den elleville investeringen.

Hyret inn kjediser

Nettverksselskapet 5 Percent Community skilte seg ut fra mange andre pyramide- eller nettverksselskaper ved å ha hyret inn flere kjente næringslivsfolk, samt å utarbeide et norsk regnskap for systemet. Tallene til nettverkselskapet var elendige.

iMarkedet skrev i sommer at selskapet tapte 67 millioner kroner av en omsetning på 99,6 millioner kroner i fjor. Likevel fikk gründere av nettverket, som Derek Broughton og Chim Kjølner, henholdsvis 3,0 og 3,2 millioner kroner i lønn.

Det samme fikk styremedlem Tord Haugli.

Også andre styremedlemmer som Jørn Tagge, Åge Rege og Arne Longva fikk millionbeløp for sin innsats. Tidligere reklametopp Pål Roppen, som var leid inn som daglig leder deler av fjoråret, fikk 2,2 millioner i godtgjørelse fra selskapet i fjor.

Nå er alle gründerne og de profilerte lederne rømt selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere