Ta alle utmerkelsene i FIFA 09

Foto: (EA)

Tips og triks til hvordan du blir sjefsspilleren i «FIFA 09».

16.01.09 10:39

(Spillmagasinet): Gamerscore på Xbox 360 er blitt en hellig ting for mang en spiller. Du er tross alt ikke bedre enn gamerscoren din viser, ikke sant?

Om det er sant eller ikke - her får hjelp til å ta de forskjellige utmerkelsene i «FIFA 09» på Xbox 360. EAs kjente fotballspill er Norges store favoritt og det mest solgte spillet i norske butikker i 2008.

Det er til sammen 48 utmerkelser som legger til totalt 1000 poeng på gamerscoren din. Nettsiden Giantbomb har en utførlig guide til hvordan du kan ta de forskjellige utmerkelsene. Du får også en god del hjelp på på YouTube.

Screamer! - 10 poeng

For å oppnå den må du score mål fra rundt 30 meter. Dette kan du lett gjøre ved å koble til en ny kontroller og få keeperen ut ved å holde inne Y-knappen. Så skyter du med den opprinnelige kontrollen når du er omtrent 30 meter ute. Å chippe med LB+Y er kanskje den letteste måten å gjøre det på.

HTML EMBED

One goal a season - 10 poeng

Her må du score med en av forsvarsspillerne. Start spillet på laveste vanskelighetsgrad og sett opp en kamp mellom et enstjernersslag mot et femstjerners. Nå kan du prøve å la forsvarsspilleren løpe over banen med ballen og forhåpentlig score.

A man down - 20 poeng

Vinn kampen med en mann ute av spillet. Sørg først for å lede kampen med et par mål. Når det nærmer seg slutten av kampen (men ikke vent for lenge) går du inn for å gjøre noen stygge taklinger med den samme spilleren, og forhåpentligvis får han rødt kort. Nå må bare beholde ledelser til dommeren blåser av.

Last gasp goal - 19 poeng

For å få denne må du score mål i kampens 89. minutt. Start spillet på laveste vanskelighetsgrad. Vent til klokken når 87 minutter og beveg deg oppover banen. Når du kommer inn i 89. minuttet mår du prøve å score.

HTML EMBED

One star winner - 75 poeng

Her kan du hanke inn en solid poengsum uten for mye strev. For å få denne utmerkelsen må du vinne en 16 lags turnering med et enstjerneslag. Det er ikke så vanskelig som det høres ut.

Først setter opp følgende turnering: Game Modes>Tournament Mode>Create Tournament og velg «Knockout». Under innstillingene velger du følgende:

Number of Teams: 16
Auto Fill Teams: Yes
Advanced Settings: On

Så trykker du A-knappen for å få opp flere valg, og velger:

Auto Fill From: All
Team Rating Range: Mindre en 2 stjerner
Fixtures v Each Team: 1
Final Match Legs: 1

Så trykker du A-knappen igjen og en liste med lag dukker opp. Velg et lag med en halv stjerne (dersom det ikke dukker opp lag med halv stjerne, gjenta prosessen over). Nå starter turneringen. Det enkleste er å simulere kampene, men pass på at spillet ikke autolagrer. Gå videre hver gang du vinner eller spill kampen om igjen dersom du taper. Du kan selvsagt spille hver kamp selv også.

Du finner tips og triks til hvordan du får alle 48 utmerkelser i «FIFA 09» i denne guiden.

På forsiden finner du flere gode saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.