Gå til sidens hovedinnhold

- Ta et standpunkt!

Ola Melbye Pettersen i SOS Rasisme ønsker en klarere holdning blant politikerne når det gjelder rasisme. I kveld markerer de Krystallnatta på Jernbanetorget i Oslo.

- De fleste politiske partiene har en bra holdning. Men jeg savner at de sier klart i fra når det gjelder rasisme, sier Ola Melbye Pettersen til Lokalavisene Oslo.

Melbye sier at når enkelte politikere uttaler seg om de populistiske sakene er det veldig enkelt å ikke si de i mot.

- Mange politikere tør ikke ta et standpunkt i de populistiske sakene. Dermed er de med på å støtte opp om de rasistiske holdningene vi ser i dag, avslutter han.

Markerer Krystallnatta

9. november 1938 var starten på den systematiske utryddingen av jødene i Hitlers Tyskland. Synagoger ble påtent, jøder ble lemlestet og drept, og deres butikker ble ramponert. Tilbake lå gater fulle av knust glass fra butikkvinduene. Krystallnatta var et faktum.

I dag markeres denne Krystallnatta med fakkeltog over hele landet. Her i Oslo starter toget klokken 18.00 på Jernbanetorget.

Lederen får arrangementet her i Oslo, Nasim Ahzami, håper at flest mulig vil ta turen til jernbanetorget i kveld.

- I fjor var vi vel ca 200 personer i toget. Vi håper vi har mobilisert godt nok i år og at mange vil ta veien for å markere denne dagen, sier Nasim Ahzami til Lokalavisene Oslo.

Toget starter 18.00 på Jernbanetorget. Herfra skal de gå et fakkeltog til Youngstorget. Fakler kan du få kjøpt på stedet.

- Vi selger fakler til 20 kr stykk, opplyser Ahzami.

- På Youngstorget skal det holdes noen appeller og vi skal avslutte med å synge en sang. Dessverre kunne ikke Det Mosaiske Trossamfund være med på appellen i dag på grunn av sabbaten de har. Men vi jobber nå med å få noen til å holde en appell, avslutter hun.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis