RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta flotte høstbilder

Flotte farger, jevnt lys og endeløst vakre motiver. Endelig er det høst.

Den kommer hvert år, men den blir ikke mindre magisk av den grunn. Vi snakker selvfølgelig om høsten, fotografenes årstid.

De fantastiske fargene og det jevne lyset er fotografens beste venn, så heller enn å deppe over at det går mot mørkere og kaldere tider, se på det på denne måten: Høsten kommer bare en gang i året, så gå ut, ta med deg kameraet og utnytt denne fantastisk fotogene årstiden for alt den er verdt.

Her er noen tips du kan ta med deg på veien.

Landskap
Når man hører ordet høstfotografi, tenker de fleste på landskapsbilder. Og det er ikke uten grunn at det er slik. Landskapsbilder i høstfarger gir assosiasjoner til klassiske, idylliske malerier. Høstens varme farger gir landskapet en helt ny glød. Det grønne er byttet ut med rødt, gult og oransje, og disse perfekte harmoniske fargene ser like flotte ut mot en blå himmel som en overskyet en.

Foto: Lukasz Gumowsk

Trær
Trær er selve essensen av høst. Det er om høsten disse stolte kjempene ikler seg sine fineste farger og virkelig får vist seg frem fra sin beste side.

Refleksjoner
Bruk av refleksjoner fordobler de flotte høstfargene, eller skaper et abstrakt mønster ut av det. Se etter refleksjoner i vann, vinduer, biler og andre skinnende objekter.

Portretter
Høstfargene skaper flotte bakgrunner for portretter.

Detaljer
Et landskap i høstfarger er flott å se på, men fokuser også gjerne på detaljene. Ta med deg makroobjektivet og fotografer de små tingene, eller plukk med deg noen ekstra flotte løv og fotografer dem for seg selv.

Foto: Chris Hill

Løv
Bruk det nedfalne løvet for alt det er verdt! Løv inviterer ofte til lek og moro, nesten som en høstversjon av snø, men i mye mer fotovennlige farger.

Foto: anssi ruuska

Den gylne timen
Også om høsten gir fotografier tatt under den gylne timen full uttelling. Denne varme gløden som oppstår rundt solnedgang og soloppgang, kombinert med de varme fargene, gir et bilde som nesten ser ut som det er laget av gull.

Glem ikke å se opp, ned, og rundt omkring, høsten setter sine spor på det meste av omgivelsene.

Denne saken er hentet fra fotonettstedet Fotopia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere