Mye nedbør og kalde netter gjør at du vil få et blankt underlag når du kjører bil, her gjelder det å ta forhåndsregler.

- Nedbør og glatte veier gjelder for hele landet. Selv om fristen for å ta på vinterdekk de fleste steder i Norge er 1. november, er det fornuftig å tenke på å skifte allerede nå, sier meteorolog i StormGeo, Mariann Aabrekk til Nettavisen.

Nattesnø
I løpet av natta vil enkelte deler av Sør-Norge sannsynligvis få sitt første snøfall.

- Vi ser at det kommer et lavtrykk som sender en kald luftstrøm sørover. Det vil gi synkende temperaturer på kvelden og det vil falle snø helt ned mot 200 meter, fortsetter hun.

Til dere skientusiaster som nå håper på å ta frem skiene og legge ut i marka, må nok meteorologen skuffe dere.

- Det er ikke snakk om mye snø. I tillegg vil temperaturene stige på dagen. Det som har lagt seg av hvitt dekke vil derfor forsvinne like fort som det kom, sier meteorologen.

- Skitur til helga blir derfor litt vanskelig?

- Jeg ville nok heller satset på en fottur blant fine høstfarger. Det er selvsagt muligheter for snø på fjellet, men det vil ikke være særlig bra grunnlag for å få på ski ennå der heller, fortsetter Aabrekke.

Vått vær

Været ellers i landet vil også være preget av snø og regn.

- I de to nordligste fylkene vil det også falle snø. Men dette er jo ikke den første snøen der oppe, så den vil ikke være så eksklusiv for dem, påpeker Aabrekk.

Vestlendingene må regne med noen våte dager framover.

- De neste dagene vil Vestlandet være mest utsatt for nedbør i form av regn, sier hun videre.

Sol i perioder

Selv om meteorologen spår nedbør framover, vil det være sjanser for litt oppholdsvær.

-Indre strøk på Østlandet og Nordland vil får lengre perioder med opphold og sol i morgen og torsdag. Vi ser at det oppstår mange små lavtrykk, så det er litt vanskelig å si helt eksakt hvordan periodene vil bli.

-Når kommer det et skikkelig snøfall?

-Det er veldig vanskelig å si. Nå er vi bare kommet til oktober, så det er helt normalt at det ikke har lagt seg noe snø ennå, avslutter hun.