*Nettavisen* Nyheter.

Ta med barna på undervannssafari

Foto: Jacob Johan (Flickr/creative commons)

Se livet under vann uten dykkesertifikatet.

03.06.10 15:14

Det finnes alle typer av safarier, det være seg elgsafari, hvalsafari, fotosafari og så videre. Men noe av det mest spesielle du kan gjøre i ferien er kanskje å ta en ekte undervannssafari med ubåt på Kanariøyene.

Tenerife og Lanzarote
Submarine Safaris ble etablert allerede i 1997, og de har i dag kontorer både på Tenerife og Lanzarote. Trenger du en avveksling fra sol og bad så kan dette være løsningen for hele familien. Regner det en sjelden gang på Kanariøyene, så vit at fiskene ikke bryr seg om det.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Gul og rød
Lanzarotes eneste ubåt er malt i knallsterke farger, gul og rød som den er. Ubåten har en kapasitet på 44 passasjerer som får sine plasser langsmed ubåtens 20 meter lange kropp. Store vinduer gjør at du som ikke har dykkersertifikat også får anledning til å studere Lanzarotes fascinerende undervannsverden. Ubåten er så behagelig som en ubåt kan bli, med stor vekt på sikkerhet og fasiliteter som aircondition. Hver dykketur tar omtrent en time og koster cirka 400 kroner for voksne og 250 for barn mellom 2 og 14 år. Bestiller du online på deres hjemmeside Submarinesafaris.com kan du få betydelige rabatter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avreise fra Puerto Calero
Ubåten har avgang hver dag fra Puerto Calero og ferden tar deg med 30 meter under vann. Puerto Calero ligger 20 kilometer fra Lanzarotes hovedstad Arrecife og kun 7 kilometer fra Timanfaya Nasjonalpark. Denne havneresorten er først og fremst til for avslapning og vannsportaktiviteter. Adressen til Submarine Safaris er Modulo C, Local 2, Puerto Calero.

Sjekk klimatabeller for Lanzarote hos Reiseplaneten.

Tenerifes store og nye familieattraksjon
Submarine Safaris på Tenerife finner du i San Miguel Marina, helt sør på øya. Her etablerte de seg i 2006 etter suksessen på Lanzarote. Som på Lanzarote holder kontoret på Tenerife åpent alle dager i uken og dykkingen foregår klokken 10:00, 11:00, 12:00 og 14:00. Også prisene er nesten identiske med det du må betale på Lanzarote. NB! Husk at bestilling gjort online må skje senest 48 timer før selve dykkingen skal gjennomføres. Adressen er Galeria Comerical Aguamarina, Avda. del Atlantico No. 6, San Miguel de Abona.

Les mer om Tenerife og få gratis reiseguide hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.