RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta med pille-skriv fra legen på tur

Sist oppdatert:
Ikke spesielt lurt å møte i tollen med reseptbelagt medisin uten dokumentasjon.

(iBergen.no) Dersom du bruker reseptbelagte medisiner må disse også taes med på ferieturen til utlandet. Det kan da fort bli et kostbart problem dersom du blir stoppet i tollen og ikke kan redegjøre for hvilke medisiner du har med og om de faktisk er skrevet ut til deg, skriver AstraZenecas pressetjeneste.

Ikke ta for mye
Her er tabbene du bør unngå når du reiser med reseptpliktig medisin.

* Ikke ta for mange piller med deg. Reiser du innenfor EØS-området kan du ha med deg legemidler som tilsvarer høyst ett års forbruk. Kommer du til Norge fra et land utenfor EØS er grensen tre måneders forbruk.

Glem dosetten
* Ikke flytt medisinene til andre beholdere enn originalpakken. Bruker du dosett bør du tømme pillene tilbake til pilleglasset slik at du kan framvise pakningens etikk med ditt navn, legens navn og medisinens navn.

* Ikke oppbevar medisinene i kofferten. Ha alt i håndbagasjen.

Nødvendige papirer
* Ikke still uforberedt i tollen. Sørg for å ha en skriftlig legeerklæring på engelsk angående dine medisiner. Dersom du bruker legemidler som er klassifisert som narkotika er det et absolutt krav at apoteket fyller ut et dokumentasjonsskjema. Skal du ha med deg store mengder av slike medisiner må du ha med attest fra Statens legemiddelverk. Søknadsskjema fåes på legemiddelverkets hjemmeside.

* Unngå å kjøpe medisin i utlandet som er reseptbelagt i Norge. Møter du i tollen med medisin uten signaturetikk fra apoteket kan det oppfattes som smugling.

Er du i tvil om medisinene du har med deg, bør du kontakte tollvesenet før reisen. Underveis bør du gå gjennom rød tollsone.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere