*Nettavisen* Nyheter.

Ta med skjermen på tur

Samsung har lansert en skjerm som enkelt kan tas med på spillkvelder eller på hytta.

27.10.05 12:25

Samsung lanserer en bærbar, flat skjerm til pc-er. Det er en av de raskeste skjermen i verden, med en responstid på fire millisekunder.

Håndtak i foten

Den nitten tommer store SyncMaster 960BF har doble bevegelige ledninger og lar seg folde helt sammen. Og den har et håndtak i foten.

- Når skjermen foldes sammen blir foten et håndtak. Det er bare å legge den sammen og reise videre til neste dataparty. Det er absolutt den kuleste spillskjermen man kan ha akkurat nå, sier Petra Nowak, produktmarkedssjef for Samsungs skjermer.

- Det er på tide at kresne spillere faktisk tar en titt på detaljgjengivelsen og skarpheten på våre raske, flate spillskjermer. De kommer ikke til å bli skuffet. Og at de tar mindre plass og energibesparende er jo bare et pluss, sier Nowak.

Vil ha spillere på flatt

Tidligere har dataspillerne vært henvist til tykke, tunge skjermer nettopp på grunn av responstiden, en ulempe for de som beveger seg mellom spilltreff.

Den nye bærbare designskjermen har også automatisk pivot-justering. Vri skjermen en kvart omgang, og dokumentet vender seg automatisk til stående format gjennom programvaren MagicRotation.

Den nye skjermen finnes i butikkene i løpet av november, og skal koste rundt 4.200 kroner.

Spesifikasjoner:

- TN-panel og RTA-chip installert.
- Oppløsning: 1280x1024
- Responstid: 4 millisekunder (G til G)
- Betraktningsvinkel: 160 grader.
- Kontrast: 700:1
- Lysstyrke: 300cd/m2.
- DVI-I.
- Vekt: seks kilo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.