RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta opp radioprogrammer på bilstereoen

Sist oppdatert:
Digital radio er ikke lenger så fjernt. Nå lanserer Blaupunkt sin egen Woodstock-radio hvor du kan ta opp radioprogram med et tastetrykk.

I mange år har vi hørt om at myndighetene veldig gjerne vil ha oss til å konvertere til digitalt radioformat, bedre kjent som DAB.

Spesielt skal det være fordel med en DAB-radio i bil hvor de klassiske radioforstyrrelsene kan bli fjernet.

Forbrukerne har ikke selv spurt om DAB-standarden, dermed er myndighetene avhengig av at produsentene satser på slike radioer og skaper et marked med virkemidler som lav pris kombinert med gode produkter.

Nå lanserer Blaupunkt, et datterselskap i Bosch-konsernet, en MP3-spiller og digitalradio, "Woodstock DAB53". Dette skal være den eneste bilradioen på markedet som har en DAB-mottaker innebygd i samme chassis som en vanlig bilradio.

Alle store elektronikkprodusenter har etter hvert blitt svært interessert i å bygge bilprodukter med spesielle konkurransefortrinn. Mange av bilprodusentene begynner nemlig å gå utenom de store elektronikk-leverandørene og heller skreddersy musikkanlegg med sine egne merker i de nye bilmodellene.

Derfor satser Blaupunkt hardt for å overbevise bilprodusenter, presse og publikum (Her kan du lese mer om Woodstock DAB53)

En spesiell egenskap ved spilleren, er at sjåføren under kjøring kan ta opp DAB-programmer kun ved å trykke på en knapp og deretter spille dem av igjen. Opptaket lagres på et multimediekort (MMC).

Multimediekortet og den integrerte CD-/MP3-spilleren gir mulighet for å spille MP3-musikk. Med MP3-formatet kan man lagre opptil 12 timer med musikk på én CD-ROM.

Lydnivået på de 4 ganger 45 watts høytalerne som følger med, tilpasses bilens hastighet. Og skulle du havne i bilkø, som du ikke kommer deg ut av, kan en spesiell funksjon kombinert med et navigasjonssystem, finne en alternativ rute for deg.

DAB-kanalene er praktiske, de ligger alle på samme frekvens, så man ikke trenger søke etter kanaler.

Det store problemet er imidlertid utbyggingen. Til tross for at DAB har vært et tema i P4 og NRK i mange år, er fortsatt DAB bare halvveis utbygd i forhold til folketallet i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere