RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta Oslo tilbake

Sist oppdatert:

De siste dagene har vært tunge og uvirkelige. Våre tanker går til alle de som har mistet noen eller på annen måte vært berørt av tragedien i Oslo sentrum og på Utøya. Vi sender våre kondolanser og medfølelse til de som har det vanskeligst akkurat nå. Det er tid for sorg og ettertanke, og vi veit at mange trenger å bruke mye krefter på å bearbeide det som har hendt. Likevel er vi opptatt av at byen vår og landets innbyggere ikke skal la seg knekke av helgas hendelser. Oslos arrangørmiljø er samla enige om at dette ikke skal stoppe oss. Politi, regjering og publikum har alle uttrykt sterke ønsker om at Oslo skal være tilbake i normal gjenge, så snart som mulig. Sammen med Oslos befolkning og tilreisende ønsker vi å ta byen vår tilbake. Festivaler, konserter og andre kultur- og idrettsarrangementer skal være gode arenaer for felles opplevelser, samhold og positive inntrykk i en tung tid. Vi er glade for at fantastiske Norway Cup velger å gjennomføre årets fotballturnering.

Sammen håper vi at våre arrangementer kan virke lettende og som gode møteplasser i den nærmeste framtida. Vi ønsker å ta Oslo tilbake med det yrende kulturlivet byen er kjent for og en tydelig melding om at befolkningen ønsker å ta vare på hverandre.

Fra Øyafestivalen, Oslo Jazzfestival, Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene, Melafestivalen, Studio, Live Nation, Vålerenga Fotball og Vålerenga mot rasisme, Oslo Kammermusikkfestival, Ultima Oslo Contemporary Music Festival og Atomic Soul.

Hjemmekampen mot Odd Grenland som skulle vært spilt mandag ble naturlig nok avlyst, men torsdagens kamp mot PAOK på Ullevaal stadion går som planlagt. For oss er kampen et viktig steg på veien til å ta Oslo tilbake. I går fylte 200 000 mennesker og minst like mange roser Oslo gater i rosetoget til minne om ofrene etter Utøya-massakren og Oslo-bomben. Vi håper Vålerengas kamper i ukene som kommer kan bidra til ytterligere samhold og gode opplevelser i fellesskap, i en tid som er preget av mørke og fortvilelse for oss alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere