RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta skiene fatt i helga

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Gode skiforhold i marka.

I helga er det meldt strålende vær, spesielt på Sør- og Østlandet.

Hva passer vel bedre enn å ta en tur på ski i det flotte været? En perfekt helgeaktivitet samtidig som det er godt for helsa.

Gode skiforhold
Skiforeningen melder om at det er gode skiforhold de fleste steder i marka, selv om det er skarpt føre på grunn av kulden.

- Det er stabilt og skarpt føre. Snømengden i marka varierer, men jeg vil anta at det er om lag 60 cm med snø der ute, sier kommunikasjonssjef i Skiforeningen, Mette Øinæs til Nettavisen.

Du kan selv sjekke løypeforholdene på skiforeningens nettsider.

Kjører opp løyper
Skiforeningen jobber nå på spreng for at det skal bli kjørt opp nye løyper til de som har tenkt seg ut på ski i helga.

- Løypebasene våre jobber på for fullt, og det er stor sannsynlighet for at det blir kjørt opp nye løyper stort sett over alt i løpet av helga, sier hun videre.

Sjekk helgeværet her.

Øinæs oppfordrer alle til å ta seg en skitur i helga.

- Det er helt nydelige forhold, folk må bare komme seg ut, sier hun videre.

- Prøv noe nytt
Kommunikasjonssjefen ber folk som ikke er interessert i å «gå i kø» om å utfordre seg selv litt med tanke på løypevalget.

- Det er mange folk ute i løypa, så hvorfor ikke prøve noe annet enn for eksempel Frognerseteren. Det er skiføre over alt, så mitt tips er å prøve nye utgangspunk og kanskje til og med la bilen stå og benytt deg heller av kollektivtransporten, fortsetter hun.

Stor interesse
Skiinteressen har vært stor så langt denne sesongen, med mange mennesker ute i løypene.

- Det meste tyder på at dette blir nok en stor sesong for skiinteressen, ja. Snøen kom tidlig i marka i år og det er gledelig at enda flere både er ute på ski og ønsker å støtte løypearbeidet vårt. I fjor fikk vi 10.000 nye medlemmer og vi har nå 60.000 medlemmer. Det er helt avgjørende for at vi skal kunne lage så gode skiløyper som mulig, kommenterte generalsekretær i Skiforeningen Bente Lier til Nettavisen tidligere i januar.

Merkede løyper
OBS: Hold deg til de merkede løypene når du skal gå over vann eller tjern i marka. Her er isen sjekket og det er trygt å gå over. Utenfor løypa kan det være overvann, strømmer, grunner og ishull som kan føre til at isen er usikker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere