RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta tiden tilbake

Sist oppdatert:
Stadig flere begynner med golf, men velger å gi opp. Kanskje er det på tide å ta tiden tilbake?

Med 125.000 golfere er det nok å ta av for utstyrsleverandørene. Faktisk er tiden golferens verste fiende.

Golf er nemlig ikke aktiviteten man skal begynne med dersom jobb, barn og andre forpliktelser tar all ledig tid. Den hvite ballen har forårsaket mange skillsmisser.

Derfor er det ikke overraskende at svært mange av de nye spillerne aldri blir bedre enn 36 i handikap. De tar grønt kort, kjøper køller - og gir opp.

Gunnar Stavrum (43) er født i Kristiansund i Møre og Romsdal. Han begynte sin journailistiske løpebane i Fædrelandsvennen sommeren 1982, og har siden vært innom en rekke aviser, blader og kringkasting. Nå er han sjefredaktør i TV 2 Nettavisen - og en ivrig golfspiller.

- For meg er ikke golf så mye en sport, som en mental avveksling. Det fine med aktiviteten er at du må stresse ned og ta det med ro. Overtente, travle mennesker gjør det dårlig. Slik sett er golf den perfekte aktiviteten for folk som har det i overkant travelt, sier han.

Oversiktene til Norges Golfforbund viser at det fortsatt er meget sterk vekst i antallet spillere. Men de viser også at svært mange aldri blir ordentlige golfere. Derfor står forsatt 55.000 mennesker med grønt kort.

Selvsagt er det et stadium alle skal gjennom, men når såpass mange som drøyt 50 prosent ikke kommer videre, så må det bety at svært mange av dem er passive.

En ting er at konsekvensen blir økonomiske problemer for mange golfbaner. Dagens Næringsliv har undersøkt alle de 125 aksjeselskapene som driver med golf, og 90 av dem gikk med underskudd.

Sannsynligvis er årsaken mer overdrevet optimisme og overmot enn at golfinteressen totalt sett er lav.

TV 2 Nettavisen har i år testet innpå tjue baner i Norge og utlandet, og banetestene viser at kvaliteten spriker voldsomt. Mange baner sliter med at de ble bygget med dårlig økonomi midt på 80-tallet, og at de nå passeres av nyere og bedre baner.

Det er synd for den enkelte bane, men bra for golferne. Når du betaler 500 kroner og mer for en golfrunde, bør du absolutt stille krav og ha noe å velge mellom.

Kanskje er de mange passive golferne et tegn på noe annet. Tidsklemma, for eksempel. Vi har så mye å velge mellom at vi ikke får tid til alt vi har lyst til. Og da må nok mange kutte ut den aktiviteten som tar fem-seks timer, selv om de kunne hatt svært godt av å stresse ned og tenke på noe helt annet enn jobb og andre forpliktelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere