Gå til sidens hovedinnhold

- Ta til fornuft!

I dag avgjør bystyret at det ikke blir asfaltert gang- og sykkelvei innover i Maridalen. Mandag ettermiddag var det folkeaksjon ved Brekkekrysset.

Maridalen: Bystyret går inn for at det ikke blir gang- og sykkelvei langs Maridalsveien. De vil heller ikke asfaltere turveien fra Brekkekrysset til Låkeberget. Det vekker reaksjoner. Kjelsås og Lyn tok initiativ til en markering mandag kveld.

- Trenger en løsning

Maridalsbeboer Vegard Ulvang var en av dem som aksjonerte mandag kveld. Han har lenge jobbet for at myke trafikanter skal få ferdes tryggere innover i Maridalen, og mener turveien som blir bygget fra Brekkekrysset til Låkeberget, og som videreføres innover til Hammeren, bør asfalteres. Dette er det derimot ikke flertall for i bystyret.
- Det blir flere og flere gående og syklister, samtidig som det blir flere og flere biler. Jeg kjører innover her hver enste dag og ser hvor farlig denne strekningen er for de myke trafikantene, sier Ulvang til Nordre Aker Budstikke.

- Langs Maridalsveien

Sigmund Hov Moen fra Oslo Skikrets var også blant dem som ville vise sin misnøye. Han vil ha gang- og sykkelvei på hver sin side av Maridalsveien.
- Det er utrolig mye snakk om vern av de grønne områdene og bevaring av naturen. Men hvis det er slik at mosjonerende mest sannsynlig fortsatt vil bruke den asfalterte veien også etter at den gruslagte sykkelstien er klar, ja, da er det jo ingen vits, sier Sigmund Hov Moen.
- Jeg føler at det er snakk om å holde fokus på at vi tross alt er i 2007 og ikke i 1850. Både for syklister og de på rulleski som tross alt utgjør en stor del av de mosjonerende i dette området, er ikke en gruslagt sti et godt alternativ, snarere tvert imot. Og skal de fortsatt benytte veien slik den er i dag blir jo sikkerheten til disse på ingen måte ivaretatt, understreker han.
Moen og Oslo skikrets har mange i nærmiljøet med seg når de legger frem et alternativ med utvidelse av den eksisterende veien. Ønskelig er fire-fem kilometer med ekstra asfalt på hver side slik at kjørende, joggende, syklende og gående kan ferdes trygt side om side.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler