RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta vare på undertøyet

Sist oppdatert:
Usikker på hvordan du best mulig tar vare på og vasker undertøyet ditt? Vi hjelper deg!

(Womanweb.no):

1 Vask bh’en din for hånd – det beskytter både passformen, utseendet og ikke minst bøylen, som ikke tåler å vaskes i maskin. Mange tror at en vaskepose skåner selve bh’en også, men det er ikke riktig. Det eneste den hjelper mot er å holde bøylene på plass.

2 Bruk aldri vaskemiddel med optisk hvitt når du skal vaske de hvite silke-bh’ene og blondetrusene dine – det gjør dem grålig i fargen. Optisk hvitt gjør kun bomull hvitt, ikke silke.

3 Undertøy har heller ikke godt av skyllemiddel. Silikonet som sitter i siden på for eksempel en stroppeløs bh blir ødelagt.

4 Vri vannet forsiktig ut før du henger den opp til tørk.

5 Form bh’en mens den ennå er fuktig, det kan være vanskelig å få et innlegg til å sitte ordentlig når den har tørket. Rett også ut eventuelle blonder som er krøllete.

6 Når du henger bh’en til tørk, skal du henge den opp etter stykket som er mellom skålene, den såkalte broen. Henger du den etter stroppene vil de bli lengre.

7 Hvis du likevel velger å vaske bh’en i maskinen, bør du ha vasket den for hånd et par ganger først. Det er likevel ingen garanti for at spilene ikke vil falle ut.

8 Du kan godt legge undertøy til bløt, men vær oppmerksom på temperaturen på vannet. Noen typer blonder tåler ikke høy temperatur.

Tips!

Undertøyssett ser freshe ut til å begynne med, men etter noen vask vil du ha slitte truser sammen med den ikke fullt så slitte bh’en. Fordi du vasker trusene oftere enn bh’en, kan det lønne seg å kjøpe to eller tre truser til hver bh du kjøper. Så er undertøyssettet ditt fint mye lenger.

Les også:

Unngå slappe bryst

Stor merkeguide

Glad og singel?

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere