Gå til sidens hovedinnhold

Tabbe ga russerne to nyttårstaler

Moskva (NTB-AFP): Folk vest i Russland fikk høre Vladimir Putin uttrykke sorg over terrorangrepene i sin nyttårstale. Det gjorde imidlertid ikke folk i øst.

Regionene Kamtsjatka, Tsjukotka og Magadan fikk nemlig servert versjonen av talen som ble spilt inn før terrorangrepene i Volgograd søndag og mandag. En teknisk feil gjorde at de tre regionene ikke fikk se og høre den oppdaterte versjonen av talen, der Putin uttrykte sorg og lovet å bekjempe terroristene.

De fikk se en nyttårstale der Putin talte fra Kreml i Moskva, mens resten av Russland fikk se presidenten tale fra byen Khabarovsk. Putins talsmann Dmitrij Peskov innrømmer at det har vært en svikt i Kremls vanligvis så velsmurte propagandamaskineri.

Heller ikke i Danmark gikk nyttårstalen helt knirkefritt for seg. Ifølge Politiken snublet nemlig dronning Margrethe i ordene i sin tale. Retorikere mener hun var uforberedt.

Danskene fikk flere ganger se monarken slite med setninger, og en gang måtte hun rett og slett begynne setningen på nytt.

- Unnskyld, sa dronningen. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai