*Nettavisen* Nyheter.

Tabbenes aften på «danskebåten»

Foto: (Foto: Scanpix)

Aalesund-trener Søren Åkeby var utrolig skuffet etter søndagens batalje.

05.05.08 08:42

COLOR LINE STADION (Nettavisen): AALESUND-LYN 0-4:

- Jeg synes vi har hatt et høyt laveste nivå i hele år, men i dag var vi rett og slett dårlige, konstaterte en skuffet Søren Åkeby etter kampslutt. AaFk-treneren fant spesielt én ting å sette fingeren på.

- Vi har altfor mange personlige feil til å kunne være med i kampen.

Og svensken har aldeles rett. Foruten et Espen Hoff-hat trick, var det nemlig tabbenes aften på Color Line stadion. Så å si alle Lyn-scoringene kom etter Aalesund-rot i egne rekker. Johan Arneng felte litt unødvendig Theodor Elmar Bjarnason på kanten av 16-meteren, og Benjamin Kibebe fikk en tidlig dusj da han rev ned Kim Holmen som bakerste mann.

Begge situasjonene førte til straffe.

- Ballen ble slått i bakrommet. Jeg kom for sent og vi krasjer i hop, fortalte Benjamin Kibebe til et samlet pressekorps etter kampen.

Generaltabber
Men de to største blunderne kom utvilsomt etter pause. Den aller største signert Amund Skiri. Forsvarsveteranen hadde tilsynelatende full kontroll da han skulle skjerme en ball over dødlinjen. Skiri nølte imidlertid for mye slik at Espen Hoff stjal ballen, rundet Adin Brown og enkelt la på til 3-0.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Den scoringen tar jeg på min kappe. Det er bare å beklage. Jeg prøvde å skjerme ballen ut, men var ikke nok konsentrert, medgir Skiri.

4-0 kom etter nok en AaFk-brøler. Karl Oskar Fjørtoft slo en pasning som ville fått Sir Alex Ferguson til å ta fram den såkalte «hårføneren». Pasningen gikk rett i bena på Kim Holmen som enkelt satte ballen i nettet.

Første hjemmetap
- Vi har våre gode perioder. 1. omgangen synes jeg var spillemessig jevn, men det er klart at utvisningen får altfor stor betydning. Etter det blir vi trykket bakover, og får ikke den flyten i spillet vi har hatt tidligere. Bevegelse og variasjon var altfor dårlig i dag, oppsummerte Søren Åkeby etter kampen.

Og med det var årets første hjemmetap for AaFk en realitet. Nederlaget mot Lyn var også det største tapet på Color Line siden åpningen av «danskebåten» i april 2005.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.