*Nettavisen* Nyheter.

Tabberaner smalt rett i glassdøra

Foto: Politiet

- Han som var på jobb hørte et dunk i vinduet.

26.10.11 18:12

Ranerne møtte bokstavelig talt døra på Esso på Holms i Larvik natt til onsdag. Da de fire maskerte ranerne troppet opp for å rane bensinstasjonen om natta, kom de seg rett og slett ikke inn.

- Han som var på jobb hørte et dunk i vinduet, forteller daglig leder på Tiger Esso, Jørn-Tomas Larsen til Østlandsposten.

Utstyrt med softgungevær
Da han tittet ut fra reolene og ut av vinduet så han fire slukkørede ranere som tuslet i vei. De var utstyrt med både et softgungevær og balltre, men det fikk de ikke mye bruk for da de møtte låste dører.

- Det er litt gøy at de ikke kom inn, sier Larsen, som også er glad for at ranssikringene stasjonen har innført, fungerer.

Flere ran tidligere
Bensinstasjonen på Holms ved gamle E18 i Larvik er svært utsatt for ran. Bare de siste par årene har det vært to ran mot bensinstasjonen og ett ran mot kafeteriaen på Holms. Kun kafeteriaranet er oppklart og to menn dømt. Ranene fra bensinstasjonen er henlagt.

- Det ligger mer for seg selv enn andre bensinstasjoner, de har nattåpent og det er flere fluktretninger, påpeker leder for krimavdelingen, Knut Vidar Vittersø, om hvorfor Esso har vært et yndet mål for ranere de siste årene.

Esso innførte nye sikkerhetsrutiner etter ranene, men det må ha gått nattas ranere hus forbi.

Så langt er ingen av de fire personene som forsøkte å rane Esso pågrepet.

Les flere saker fra Østlandsposten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.