Gå til sidens hovedinnhold

Tabloid Aftenposten

"Velkommen til tabloid!" skriver Aftenpostens sjefredaktør, Einar Hanseid, i den nye delen.

Ifølge Hanseid skal avisen her bringe stoff som er nært, nyttig og praktisk i hverdagen, et tettere fokus på det som virker inn på trivsel og glede i livet. Åpningssidene i tabloiden har fått navnet: "Livet".

VGs kommentator Anders Giæver er noe kritisk til den nye tabloidutgaven og kaller den en gjøkunge. Han mener den likner Aftenutgaven, mens alt det trygge gamle som symboliserer Aftenposten fortsatt er trygt bevart i fullformatet.

- For at "i dag" skal vokse seg stor og sterk og sluke resten av formatet, forutsetter det nok også flere tabloidannonser enn i dagens premiere, skriver Giæver i VG.

Erkjennelsen av at morgenutgavens fullformat kan være noe uhåndterlig på tog, trikk og buss, gjør at Aftenposten legger inn en oversikt over fullformatdelens nyhets- og kommentarstoff på side 2 i tabloiden, skriver Hanseid. Men han setter også en klar grense mot for mye tabloidisering:

– Ordet tabloid - som rent konkret er navnet på et avisformat - brukes ofte også som en betegnelse på sensasjonsjournalistikken. Slik vil det ikke bli i Aftenposten. Ved å ta i bruk det tabloide format i morgenutgaven, som vi nå i mange år har gjort det i aftenutgaven, er det vår ambisjon å kommunisere bedre med leserne, skriver Einar Hanseid.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft