Gå til sidens hovedinnhold

Tabloid-lekkasje presset frem bilder av Anna Lindh mistenkt

Svenske politi reagerte først kraftig på at norske og svenske tabloider publiserte et sladdet bilde av den hovemistenkte i Anna Lindh-saken. Dagen etter slapp de selv usladdede bilder.

Svensk politi besluttet søndag å offentliggjøre usladdede bilder av mannen som er ettersøkt i forbindelse med drapet på utenriksminister Anna Lindh.

- Vi har vurdert dét å få inn flere tips som viktigere enn en eventuell skade for etterforskningen som en offentliggjøring kan gjøre, sa talsmann for Stockholmspolitiet, Mats Nylén ifølge NTB.

Dagen før hadde informasjonssjefen i Stockholmspolitiet reagert slik da et sladdet bilde av den hovedmistenkte ble publisert i norske og svenske tabloidaviser:

- Vi vet ikke hvordan de har fått tak i dette bildet. Men det er bekymringsfullt at bildet nå er offentliggjort. Det er også bekymringsfullt at mediene går rundt og oppsøker miljøer og spør etter denne mannen, sa informasjonssjef Agneta Styrwoldt-Alfheim.

Dette begrunnet hun med at etterforskningen kunne bli forstyrret av at bildet nå var ute. Etterforskningsledelsen sa fredag at de ønsker å holde bildet skjult for offentligheten, blant annet for å unngå å påvirke vitner.

Informasjonssjefen bekreftet overfor NTB at bildet er hentet fra filmen fra overvåkingskameraet på varehuset NK. Bildet viser en mann med blå caps og med en grå hettejakke. Selve ansiktet til mannen var vanskelig å tyde, men noen trekk kunne såvidt skimtes.

I etterkant ble de bearbeidet teknisk i håp om å gjøre dem enda klarere slik at de kan bli lettere å peke ut den potensielle gjerningsmannen.

Etter at de sladdede bildene ble publisert kom det inn en rekke tips. Når de usladdede bildene ble publisert søndag gikk politiet aktivt ut, blant annet med et telefonnummer.

Bildene blir distribuert via Stockholmspolitiets nettsider.

Her kan du se bildene hos Aftonbladet

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå